Putnike iznenadila nova linija

Izvor: Blic, 08.Jul.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putnike iznenadila nova linija

Desetine zbunjenih Beograđana juče je čekalo tramvaje u Bulevaru kralja Aleksandra koji ne saobraćaju zbog radova na ispravljačkoj stanici. Deo tramvajskih šina, od Vukovog Spomenika do Ustaničke, od juče je zatvoren za saobraćaj, a u narednih mesec i po dana građani koji redovno koriste tramvaje na ovoj relaciji mogu da se voze autobusima na liniji 6A.

Tramvajske linije 5, 6, i 14 u potpunosti su ukinute, a sva vozila koja su radila na ovoj liniji „pojačala" su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << brojnost na linijama 2, 3 i 10. Autobusi sa oznakom 6A polaze sa stanice u Ulici kraljice Marije, preko puta uličnog broja 55 (stajalište autobusa 27L i 32). Ova linija će narednih 45 dana, koliko je predviđeno da traju radovi, zamenjivati sve tramvajske linije koje saobraćaju od Vukovog spomenika do terminusa Ustanička. Ipak, mnogi Beograđani to još uvek ne znaju, pa su neki juče satima čekali tramvaje u ovom delu Bulevara.

„Jel ova šestica ide od Vuka ili...", upitala je iznervirana Beograđanka starijeg muškarca na stajalištu u Bulevaru. „Ne znam", odgovorio je on.

Na polaznom stajalištu u Kraljice Marije postavljena je tabla na kojoj piše red vožnje i trasa nove autobuske linije. Radnim danom prvi polazak je u 4 sata i 20 minuta ujutro, a poslednji u 23 i 45. Autobusi će, u zavisnosti od gužve u Bulevaru kralja Aleksandra, polaziti na svakih 5 minuta. Njihova poslednja stanica je terminus Vukov spomenik. Novouspostavljeni autobusi koriste postojeća stajališta GSP. Međutim, na stajalištima duž Bulevara ne postoji obaveštenje da tramvaji ne saobraćaju, već je na nekim samo nalepnica sa oznakom 6A, što je pomalo zbunilo Beograđane. Mnogi su ulazili u autobuse da bi se potom od vozača informisali kuda vozi, dok drugi nisu rizikovali.

- Čekao sam više od 20 minuta tramvaj i odustao. Pošto nisam žurio lepše mi je bilo da prošetam do Vuka - priča Ivan sa Zvezdare.

Izmene je pretrpela i tramvajska linija 7. Ona će u narednih mesec i po dana nositi oznaku 7L i umesto do Ustaničke, a tramvaji na ovoj liniji putnike će prevoziti od Bloka 45 do Omladinskog stadiona.

Trasa autobusa 6A

Autobusi sa oznakom 6A voziće putnike trasom: Kraljice Marije

(Vukov spomenik) - Bulevar kralja Aleksandra - Ustanička i nazad Ustanička (tramvajska okretnica) - Bulevar kralja Aleksandra - Ruzveltova - Kraljice Marije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.