Izvor: Blic, 25.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest beogradskih taksista zbog ranjavanja kolege

Beogradski taksisti počeli su jutros protest zbog ranjavanja kolege iz "Žutog taksija" Ljubomira Filipovića.

Taksisti iz svih udruženja okupili su se ispred sedišta "Žutog taksija" u Dunavskoj ulici. Još nije poznato kuda će krenuti protestna kolona taksista.

Ljubomir Filipović teško je povređen juče u Jakovu kada su dvojica maloletnika pokušala da ga opljačkaju.

Oni su mu pretili nožem, posle čega je Filipović izvadio pištolj iz gepeka i pokušao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da putnike izbaci iz vozila. Prilikom rvanja između vozača i putnika pištolj je opalio i taksista je zadobio prostrelnu ranu grudnog koša.

Filipović je juče bio u životnoj opasnosti i smešten je u KBC "Bežanijska kosa", gde jutros nisu želeli da saopšte podatke o njegovom zdarvstvenom stanju.

Prema navodima beogradskih taksista, u protekloj deceniji ubijeno je 15-tak njihovih kolega.

Prethodnih godina, na protestima povodom napada na svoje kolege, oni su zahtevali da se napad na taksiste tretira kao napad na službeno lice.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.