Prosvetari na obuci o narkoticima

Izvor: Glas javnosti, 10.Jun.2011, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari na obuci o narkoticima

BEOGRAD - Sekretarijat za zdravstvo pokrovitelj je projekta obuke prosvetnih radnika za kreativan rad sa decom na prevenciji zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, koji će sprovoditi Gradski zavod za javno zdravlje. Cilj projekta jeste unapređenje sposobnosti nastavnika za prevenciju zloupotrebe psihoaktivnih supstanci primenom metode "Zajedničko učenje u akciji", zasnovane na osnaživanju dece za donošenje odluka vezanih za zdravlje. Ciljnu grupu čine nastavnici i stručni saradnici u osnovnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << školama i učenici četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola.

- Upotreba psihoaktivnih supstanci među decom i omladinom predstavlja jedan od značajnih zdravstvenih problema u ovoj populacionoj grupi. Istraživanja ukazuju na značajnu zastupljenost korišćenja ovih supstanci, kao i na rani početak njihovog uzimanja. Škole predstavljaju pravo okruženje za realizaciju preventivnih programa, imajući u vidu njihovu vaspitno-obrazovnu ulogu i činjenicu da deca veliki deo svog vremena provode u njima. Realizacija projekta predstavlja značajan doprinos prevenciji zloupotrebe droga kod mladih i deo je društvene brige o zdravlju stanovništva, rekao je gradski sekretar za zdravstvo dr Zoran Blagojević.

Projekat obuhvata brojne aktivnosti, poput pripreme edukativnih materijala za nastavnike, izrade kriterijuma i odabira osnovnih škola za učešće u edukaciji (u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje), sprovođenja dvodnevnih edukativnih seminara za 50 prosvetnih radnika i saradnika iz 20 osnovnih škola. Po završetku seminara biće sprovedeno istraživanje jesu li polaznici zadovoljni kvalitetom predavanja i seminara, a u školama će se proveriti kako nastavnici rade sa decom po metodi „Zajedničko učenje u akciji".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.