Proslava 100 rođendana

Izvor: Studio B, 23.Apr.2014, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava 100 rođendana

U Domu starih na Voždovcu priređeno je slavlje povodom stotog rođendana Šarlote Pešić, koja tu živi 42 godine, i to od samog otvaranja Doma, u kom je, kaže, provela najlepše godine svog života.

Njeni prijatelji iz doma, za koje kaže da su njeni jedini rođaci, priredili su joj rođendansko iznenađenje, a Studio B bio je tu da to i zabeleži.

Sto godina za Šarlotu Pešić nisu samo prvi i drugi svetski rat i ostale belosvetske istorije, već i one male, intimne: >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << 4 braka, 5 jezika koje govori, na stotine slika koje i danas slika i ostavlja na zidovima Doma svoga, gerontološkog centra Voždovac, pa čak i snimljen film.

Igrala je u filmu Gorana Paskaljevića „Zemaljski dani teku" 1978. godine. Tvrdi da humor i vedrina održavaju čoveka, naučila je, kaže, da uobražava da je srećna i kad nije.

Diva Doma Voždovac, kako je zovu, imala je volju i za tenis i balet i kolekcionarstvo, te je zbirku ličnih predmeta zaveštala Domu, kao Muzej Šarlote Pešić.

Sa svojih 100 je nažalost,kaže, počela da stari, ali, i za to ima leka:

Kroz Šarlotino stogodišnje srce protutnjala su četiri braka, koja su, kaže, propala jer je muževima nedostajalo poštenja i prirodne inteligencije. U prvom je braku imala četiri mercedesa , a u trećem svinje i piliće, i nije joj bilo teško. Skromnost je, kaže, važna za život, a novac teret.

Šarlota poručuje: "Budite dobri, nemojte biti ni ljuti, ni ljubomorni, sve je to život, a život je samo igra, mi se igramo u životu, igrate fudbal, tenis, hoćeš da držiš ti ili ja..."

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.