Proradilo klizište u Velikoj Ivanči, žitelji zabrinuti

Izvor: Blic, 07.Mar.2015, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proradilo klizište u Velikoj Ivanči, žitelji zabrinuti

Gde ćemo, ako nam klizište odvuče kuću, pitaju se očajni žitelji Velike Ivanče, gde je nakon kiša proradilo klizište.

- Zemlja se razdvojila, počela je da ruši staru kuću, a plašimo se da će i novu da povče - uplašena je Anđelka Kljajić iz Velike Ivanče, koja sa svojom porodicom živi u kući koja može svakog časa da se sruši.

Problem je nastao prošle godine tokom poplava, kada je počela da se razdvaja zemlja i proradilo je klizište kod stare >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kuće.

- Tada smo nasuli nekoliko desetina kolica zemlje, pa se situacija smirila. Nedavno kada je kiša ponovo pala, vratile su nam se stare muke. Proradilo je klizište i srušilo deo stare kuće. Baku smo morali da izmestimo, jer tamo više nema uslova za život, a sad klizište preti da povuče i našu kuću, ako se to desi mi nemamo kud - jada se Anđelka.

Kako kaže, obraćali su se opštini Mladenovac za pomoć, ali im je rečeno da sada ne postoji Štab za vanredne situacije u toj opštini.

- Dolazili su iz Geodetskog zavoda, nešto su merili, ali nam se se više niko nije javio. Ne znamo kome da se obratimo, a sve više strepimo - plaši se Anđelka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.