Pronađena avionska bomba teška tonu iz Drugog svetskog rata

Izvor: Studio B, 07.Dec.2013, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena avionska bomba teška tonu iz Drugog svetskog rata

Počelo vađenje bombe u centru Beograda

 

Oko 21:40 počelo je vađenje bombe koju su građevinski radnici jutros pronašli u Budimskoj ulici u Beogradu.

Pošto večeras bude izvađena, bomba će biti prevezena u Nikince kod Sremske Mitrovice, gde bi sutra, na vojnom poligonu, trebalo u toku dana da bude deaktivirana, rekao je večeras premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, nakon obilaska mesta gde je pronađena eksplozivna naprava.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Neeksplodirana bomba teška jednu tonu pronađena je rano jutros na uglu Venizelosove i Budimske ulice  izjavio je načelnik Uprave sektora za vanredne situacije Beograda Rade Milošević i naglasio da je mesto gde je bomba pronađena bezbedno i da ne postoji mogućnost za njenu aktivaciju.

Bombu, za koju se pretpostavlja da potiče još iz Drugog svetskog rata, pronašli su radnici na gradilištu na dubini od šest metara, a odmah po dolasku policije oni su evakuisani sa stanarima iz susedne zgrade.

Zbog demontiranja eksplozivne naprave, Budimska ulica zatvorena je za automobile i pešake .

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Beograd: Iskopali staru avionsku bombu, uklanjanje u nedelju

Izvor: Večernje novosti, 07.Dec.2013

Zaostala avionska bomba iz Drugog svetskog rata, koja je u subotu ujutro pronađena u Budimskoj ulici u Beogradu, najverovatnije će biti uklonjena u nedelju, a mesto gde je pronađena je bezbedno i ne postoji mogućnost za aktivaciju bombe, izjavio je Tanjugu načelnik Uprave sektora za vanredne situacije...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.