Pronađen osakaćen pas u Ovči

Izvor: Press, 18.Jan.2011, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen osakaćen pas u Ovči

U beogradskom naselju Ovča juče je pronađen pas bez prednje leve noge i sa brojnim povredama po zadnjem delu tela. U Veterinarskoj ustanovi tvrde da je ovu životinju neko pregazio motornim vozilom, ali da nije životno ugrožen i zadržan je na Fakultetu veterinarske medicine radi lečenja. Dvogodišnjeg psa mužjaka pronašla je sugrađanka na autobuskom stajalištu na Ovčanskom putu.- Sklupčao se u ćošku i u početku uopšte nije reagovao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << na mene. Tek kada sam mu prišla trgao se i pokušao da pobegne. Tada sam videla krv i da nema prednju levu šapu. Odmah sam pozvala policiju i potrčala da mu donesem vodu i hranu - priča ova sugrađanka.
Ubrzo zatim stigle su policija i ekipa „Zoohigijene", koja je posle uviđaja psa prevezla na Katedru za hirurgiju Fakulteta veterinarske medicine u Beogradu.
Veterinarska ustanova Beograd je saopštila da je pas, prema izveštaju prof. dr Branislava Prokića, pretrpeo povrede prednje leve noge sa amputacijom.
- Rana je stara 2-3 dana, bez krvarenja, sa ostacima smrskane kosti. Na zadnjem delu tela i na nogama vide se oguljotine koje potvrđuju da je pas povređen u saobraćajnoj nesreći. Motornim vozilom pas je udaren i pregažen, a u kratkom periodu i podvučen pod vozilo, gde je zadobio povrede na zadnjem delu tela. On je na Fakultet veterinarske medicine primljen u svesnom stanju, nije životno ugrožen i podvrgnut je terapiji. Utvrđeno je da je pas kastriran, vakcinisan i čipovan, u skladu sa Strategijom grada Beograda za rešavanje problema pasa lutalica - navodi se u saopštenju Veterinarske ustanove Beograd.
Meštani ovog naselja bili su šokirani kada su čuli šta se dogodilo u njihovom komšiluku. Iako se u blizini nalazi azil „Riska", sugrađani kažu da nisu imali problema sa psima.
Inače, ceo slučaj je u početku podsećao na čuvenu kerušu Milu, kojoj je i dalje nepoznati mučitelj odsekao sve četiri šape. Noge su joj odsečene oštrim predmetom, najverovatnije sekirom, a posle nekoliko operacija i ugradnje proteza Mila se oseća dobro. Odnedavno živi kod porodice Čarnić iz Jajinaca, nakon što su ispunili veoma stroge i zahtevne uslove kako bi je usvojili.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.