Prolazak vozila žutom trakom

Izvor: Studio B, 11.Okt.2011, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prolazak vozila žutom trakom

Kamere koje snimaju žute trake oslobodile su taj deo kolovoza za gradski prevoz i taksi vozila. Kada žuta traka prestane to da bude, a kamera nastavi da snima, upravo takvu situaciju, od pre dvadesetak dana, imamo na Bulevaru despota Stefana.

Da li poštovati ono što vidite ili ne, pavi odgovor dobijate ako samo nekoliko minuta posmatrate kuda se kreće najveći broj vozača na Bulevaru despota Stefana.

Bez obzira na to što je deo žute trake pobeleo, a znak koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << brani prolazak njom uklonjen, vozi se kao da nije. Zabunu, verovatno, unosi kamera koja prolazak žutom trakom registruje kao prekršaj, iako, objašnjavaju u resornom sekretarijatu, zabune ne bi trebalo da bude - reč je o izmeni uvedenoj zbog boljeg protoka saobraćaja posle zatvaranja ulice Mije Kovačevića.

Ljiljana Kuzmanović, iz sekretarijata za saobraćaj kaže: „Oni koji ovde žive, uglavnom, se plaše da voze žutom trakom zbog kamera, ali oni koji prate signalizaciju voze kuda treba. A to i jeste preporuka sekretarijata, pratite signalizaciju, jer puno je radova u gradu, tako da ne možete da vozite po navici već da pratite sve izmene".

Ali šta ćemo s kamerom? Cela situacija podseća na skrivenu kameru, međutim nije. Kamera je vidljiva i sve vreme snima, ali vam fotografije koje pravi, bar dok traju radovi u Mije Kovačevića, neće stizati na kućnu adresu.

Nedeljko Munjas, zamenik načelnika saobraćajne policije Beograd kaže da u ovom slučaju pozicija kamere je takva da je ona funkcionalno isključena, snima saobraćaj, ali prolazak žutom trakom, dok traje izmena, ne registruje kao prekršaj.

"Dakle, slobodno vozite zajedno sa autobusima i taksijem, ali ne privikavajte se na to previše, jer izmene režima saobraćaja na Bulevaru despota Stefana, važe do 15. novembra2 - kaže Munjas.

Pošto rekonstrukcija ulice Mije Kovačevića bude završena žuta traka ponovo će biti žuta, a kamera će beležiti da li se to i poštuje.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.