Projekat rekonstrukcije Trga biće izmenjen zbog Stambol kapije

Izvor: BKTV News, 05.Okt.2018, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekat rekonstrukcije Trga biće izmenjen zbog Stambol kapije

Stručnjaci Zavoda za zaštitu spomenika kulture tvrde da su na gradilištu Trga republike u Beogradu pronađene zidine Stambol kapije, zbog čega će biti izmenjen projekta rekonstrukcije Trga.

"U četvrtak sam bio u Zavodu za zaštitu spomenka kulture Grada Beograda i stručnjaci su mi rekli da je potvrđeno 99 odsto da su nađeni bedemi ostaci Stambol kapije. Veoma važno otkriće. Grad Beograd se ponosi svojom istorijom i mi ćemo sačuvati ovaj lokalitet, da građani mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << vide ove bedeme", rekao je danas zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Studio B.

On je najavio da će zbog toga biti promenjen sadašnji projekat radova na Trgu Republike.

"Radiće se izmena projekta rekonstrukcije. Uradićemo otkop. A arheološki lokalitet biće pokriven staklom. Pored će se nalaziti informativna tabla", rekao je Vesić.

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Vesić: Sačuvaćemo i galeriju Progres i Stambol kapiju

Izvor: Mondo, 05.Okt.2018

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će grad sačuvati galeriju "Progres" i novootkriveni lokalitet "Stambol kapije" na Trgu Republike...Foto: Mondo/Stefan Stojanović.."Grad Beograd sačuvaće galeriju 'Progres'. Za to imamo čvrstu podršku premijerke Srbije Ane Brnabić...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.