Program Vesela bolnica za vikend u Bogovađi

Izvor: Glas javnosti, 22.Okt.2010, 07:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Program "Vesela bolnica" za vikend u Bogovađi

BEOGRAD - Crveni krst Beograda organizuje u subotu i nedelju, 23. i 24. oktobra, u svom objektu u Bogovađi obuku mladih koji žele da se uključe u program "Vesela bolnica".

Organizacije Crvenog krsta sa Starog grada, Palilule, Savskog venca, Novog Beograda, Zemuna i Rakovice prijavile su 48 polaznika za ovu edukaciju. Obuka obuhvata psihološke teme i praktične teme vezane za rad sa decom na bolničkom lečenju. Gost seminara biće Amparo Moreno Sebastija, šef delegacije španskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Crvenog krsta u Srbiji.

Program "Vesela bolnica" Crveni krst Beograda realizuje od 2002. godine. Cilj ovog programa je da se animiraju deca u bolnicama i realizuje se nedeljno u edukativno-zabavnim radionicama.

 Godišnje je obuhvaćeno 3.500 dece, a zabavni susreti sa decom se održavaju u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, Ortopedskoj bolnici "Banjica", KBC "Zvezdara" - Bolnici „Olga Dedijer", Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić" i KBC "Zemun".

Program je kao pilot-projekat prvo podržavao španski Crveni krst, zatim kompanija Mekdonalds, a od 2007. godine program podržava Gradska uprava - Sekretarijat za zdravstvo.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.