Procedura za preuzimanje senior kartice krajnje jednostavna, prijavljivanje od sutra

Izvor: BKTV News, 31.Okt.2017, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Procedura za preuzimanje senior kartice krajnje jednostavna, prijavljivanje od sutra

Popustu u više od 200 radnji.

Gradski menadžer Goran Vesić pozvao je penzionere da se od sutra prijavljuju za beogradsku senior karticu, popularnu bonus karticu, u opštinama i klubovima za stare na teritoriji Beograda.

On je u jutarnjem programu RTS-a precizirao da je dovoljno da penzioner ima prebivalište na teritoriji Beograda i bez obzira na iznos penzije ostvaruje pravo da dobije bonus karticu, besplatno, bez ikakavih troškova.

"Popunjava se jednostavan >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << formular, a u opštinama će biti službenici koji će pomagati penzionerima oko popune i u roku od nedelju-dve penzioner će dobiti karticu. Takođe, opštine će pozivati penzionere, a oni koji ne mogu da dođu moći će da dobiju formular i na kućnu adresu", rekao je Vesić, dodavši da će penzioneri jednom mesečno dobijati obaveštenja gde još mogu koristiti karticu.

On je precizirao da senior kartica u ovom trenutku omogućava popuste u više od 200 radnji, u javnim preduzećima, pozorištima, bioskopima i privatnim preduzećima.

"Ovo nije konačan broj i mi ćemo kao Grad Beograd nastaviti da pregovaramo sa privatnim kompanijama, trgovinskim lancima jer je naša želja da što više kompanija prihvati ovu karticu i na taj način penzionerima obezbedimo dodatne pogodnosti i popuste. Popusti će biti različiti, recimo za Beo-zoo vrt je 50 odsto i to zavisi od kompanije do kompanije", kazao je Vesić.

On je naglasio da su penzioneri izneli najveći teret reformi i zato je, kako je rekao, naša obaveza da učinimo nešto za njih, jer se zrelost jednog društva procenjuje na osnovu odnosa prema najstarijima, najmlađima i manjinama.

"Penzioneri su zaslužili da mi kao društvo učinimo nešto dobro za njih, organizovali smo besplatne izlete, otvorili klubove za stare, do kraja godine otvorićemo još dva, u Batajnici i na Vračaru, a sledeće godine otvorićemo još dva. Naše gradske opštine organizuju niz kurseva i programa kako bi najstarijim sugrađanima poboljšali kvalitet života i na taj način pokazujemo da smo zrelo društvo koje se odgovorno odnosi prema našim najstarijim sugrađanima", kazao je gradski menadžer.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.