Priredba za kraj godine u školi „Branko Radičević u Batajnici

Izvor: Studio B, 11.Jun.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priredba za kraj godine u školi „Branko Radičević" u Batajnici

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prisustvovao je priredbi učenika OŠ „Branko Radičević" u Batajnici povodom završetka školske godine.

Gradonačelnik je od učenika dobio zahvalnicu za svesrdnu saradnju i pomoć prilikom dogradnje i renoviranja njihove škole, završene septembra 2009. godine, ali i za podršku grada Beograda i resornog Sekretarijata za obrazovanje u različitim projektima, kao što su besplatni udžbenici, ugradnja ormarića za knjige, formiranje zone >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << škole čime je povećana bezbednost učenika.

Đilas se zahvalio učenicima na dočeku i sjajnom programu i poručio im da se tokom letnjeg raspusta što više igraju, a što manje manje uče, a da će ih 1. septembra, kad ponovo sednu u školske klupe, sačekati novi ormarići za knjige, pa će im školske torbe biti znatno lakše. Inače, u školi je u toku isporuka i ugradnja 1.167 ormarića.

Direktorka škole Marija Đurić podsetila je da je od avgusta 2008. do septembra 2009. godine dograđen novi objekat, da je adaptirana i sanirana postojeća školska zgrada iz 1982. godine, kao i da je izgrađena fiskulturna sala.

- Naša škola je 27 godina bila bez fiskulturne sale i uslovi rada su bili teški, naročito zimi. Danas, tri godine kasnije, nastava se izvodi neuporedivo lakše, a naši učenici su prvaci Zemuna u sportskim disciplinama, što je svakako svkakao rezultat angažovanja nastavnika i dece, ali i boljih uslova za rad - napomenula je Marija Đurić, direktorka OŠ „Branko Radičević" i istakla da ovu školu trenutno pohađa 1.150 učenika u dve smene.

Zahvalnica za podršku ovoj školi takođe je uručena i Dragici Moro, zamenici sekretara za obrazovanje.

Inače, dograđen objekat površine 1.841.88 kvadratnih metara, ima hol, biblioteku, zbornicu, kancelariju za direktora, sekretara i računovodstvo, dva kabineta za informatiku, višenamensku salu i sanitarne čvorove. Na spratu su predviđene prostorije za lekara, psihologa i sanitarni čvorovi. Nova fiskulturna sala ima prateće prostorije - prostoriju za nastavnika sa sanitarnim čvorom, svlačionice sa sanitarnim čvorovima i spravarnicu. Sanirana je stara zgrada iz 1982. godine, na kojoj je zamenjen je krovni pokrivač, obnovljeni oluci oluka i gromobranska instalacija. Sređeni su i zidovi u sanitarnim prostorijama, svim učionicama i holovima, kao i plafoni, podovi i sanirana postojeća instalacija klimatizacije.

Boljim uslovima u školi naročito je zadovoljna Marija Zukanović, čija deca u ovoj školi pohađaju tređi i osmi razred, dok će njeno treće dete od 1. Septembra krenuti u prvi razred.

- Dobro pamtimo kako je škola izgledala nekad i sada su uslovi neuporedivo bolji, a posebno nas raduje što je počela ugradnja ormarića. Moje najmlađe dete ove godine kreće u prvi razred, tako da ono neće ni znati šta je to teška torba - kaže ova mama.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Gradonačelnik posetio batajničku školu „Branko Radičević“

Izvor: Danas, 11.Jun.2012

Gradonačelnik Dragan Đilas prisustvovao je priredbi učenika OŠ „Branko Radičević“ u Batajnici povodom završetka školske godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.