Izvor: Blic, 11.Maj.2017, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priče o tragičnoj ljubavi u Narodnom pozorištu

Beogradska publika moći će u ponedeljak da uživa u delima o tragičnoj ljubavi nemačkih pesnika i pisaca Ingborga Bahmana, Vilhema Milera, Fridriha de la Mot Fukea. Naime, tada će na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta dela čitati umetnici Minka Popović i Marko Zupan, kao i glumica Marija Stokić.

Koncept ovog programa, u kojem će gledaoci moći da čuju i kompozicije Šuberta i Klare Šuman, temelji se na tematskoj srži kompozicija nemačkog romantizma. Sva dela >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povezuje tema tragične ljubavi i svako delo tumači arhetip romantične ljubavi, oslanjajući se na literarni izvor ili prepušteno muzici i mašti slušaoca.

Pijanistkinja i dobitnica brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim pijanističkim konkursima, Minka Popović, već duži niz godina nastupa sa kolegom flautistom Markom Zupanom u različitim kamernim formacijama, dok je Marija Stokić postala poznata domaćoj publici zahvaljujući ulozi u filmovima "Bićemo prvaci sveta" i "Zona Zamfirova 2", kao i drugim filmskim i televizijskim ulogama.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tragična ljubav u delima nemačkih romantičara

Izvor: B92, 11.Maj.2017

U ponedeljak 15. maja u 20 časova na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu nastupiće umetnici Minka Popović (klavir), Marko Zupan (flauta) i glumica Marija Stokić koja će čitati dela od Ingborg Bahman, Vilhema Milera, Fridriha de la Mot Fuke-a i dr. Minka Popović i Marko Zupan...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.