Približimo institucije građanima: Razgledanje gradskih zdanja svake subote u mesecu

Izvor: Blic, 13.Maj.2015, 08:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Približimo institucije građanima": Razgledanje gradskih zdanja svake subote u mesecu

U organizaciji Sekretarijata za privredu i Turističke organizacije Beograda, u okviru programa "Približimo institucije građanima", svake prve subote u mesecu realizuje se program besplatnog razgledanje gradskih zdanja - "Približimo institucije građanima".

Program obuhvata objedinjeni obilazak Doma Narodne skupštine Republike Srbije u 9.30, zdanja predsednika Republike Srbije - Novog dvora u 10.30 i Starog dvora u 11.30 časova. Posetioci se prijavljuju u Turističko-informativnom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << centru TOB-a u Knez Mihailovoj, na unapred pripremljene liste, sa podacima iz ličnih dokumenata.

Tijana Maljković, gradska sekretarka za privredu, istakla je da je namera da posete zdanju Starog dvora i drugim zdanjima u Beogradu budu deo redovne turističke ponude.

- Takva turistička ponuda će se promovisati i na domaćim i međunarodnim sajmovima turizma i privlačiti veliki broj Beograđana, domaćih i stranih posetilaca - rekla je Maljkovićeva i pozvala sve zainteresovane da više informacija potraže na sajtu TOB-a i u Turističko-informativnom centru Turističke organizacije Beograda u Knez Mihailovoj 5.

Sve je veće interesovanje za dolazak posetilaca iz drugih gradova Srbije, naročito iz Novog Sada.

Grupe posetilaca zainteresovanih za obilazak samo Doma Narodne skupštine RS mogu se najaviti na mejl-adresu edukacija@parlament.rs, a zdanje Narodne banke Srbije u Kralja Petra 12, u delu izložbenih postavki, posetioci mogu da obiđu svakog radnog dana od 10 do 16 časova, uz neki lični dokument.

Grupe posetilaca mogu se najaviti na mejl adresu izlozba@nbs.rs.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.