Prezentacija programa Univerzitetska radna praksa - BGPRAKSA2011

Izvor: Studio B, 17.Apr.2011, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prezentacija programa Univerzitetska radna praksa - BGPRAKSA2011

Javna prezentacija programa Univerzitetska radna praksa - BGPRAKSA2011,počinje danas u 13 časova u organizaciji Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu.

Ovaj program počeo je sa realizacijom prošle godine kada je potpisan Protokol o saradnji u oblasti organizovanja i realizovanja univerzitetske radne prakse studenata između Univerziteta u Beogradu i Gradske Uprave Grada Beograda.

Ove godine su se, pored javnih komunalnih preduzeća, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u program uključile i organizacione jedinice Uprave Grada Beograda, i otvoreno je još više mesta za obavljanje prakse, ukupno 197 mesta. Trajanje prakse ove godine skraćeno je na četiri meseca i početak je planiran za jun.

Najveći broj mesta otvoren je za studente Univerziteta u Beogradu (sa Elektrotehničkog (40), Građevinskog (30), Mašinskog (27), FON-a (23), Pravnog (18), Matematičkog (15), Saobraćajnog (13), Ekonomskog (11), Arhitektonskog (8), Fakulteta za sport (8), Filozofskog (7), Tehnološko-metalurškog (7), Poljoprivrednog (6), FPN-a (6), Šumarskog (5), Geografskog (5), Hemijskog (4), Biološkog (4), Veterinarskog (3), Fakulteta za fizičku hemiju (3), Rudarsko-geološkog (2), Filološkog (2), FASPER-a (1), otvorena su mesta i za studente Univerziteta Umetnosti (FDU(5), FPU(1) i FMU(2)), kao i za tri visoke škole (Turističke(3), Hotelijerske(2) i Beogradske Poslovne(3)).

Studentima na praksi biće obezbeđeni markica za prevoz i topli obrok i u toku trajanja prakse neće imati troškove te vrste. Takođe, studentima i apsolventima, nakon završene prakse, izdaju se potvrde preduzeća o obavljenoj praksi i eventualne preporuke za dalje zaposlenje, koje će budući poslodavci uvažavati kao dokaz o stečenom radnom iskustvu.

Prijavljivanje za univerzitetsku radnu praksu se vrši popunjavanjem elektronskog formulara na sajtu Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu www.razvojkarijere.bg.ac.rs.

Rok za prijave ističe 1. maja 2011. godine. Pozivaju se zainteresovani studenti i predstavnici medija da dođu i saznaju sve detalje o programu, proceduri prijave i prošlogodišnjim iskustvima kandidata i praktikanata.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.