Preminuo Ostoja Vukašinović, legendarni stručnjak za prevoz klavira

Izvor: Studio B, 05.Feb.2013, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo Ostoja Vukašinović, legendarni stručnjak za prevoz klavira

Ostoja Vukašinović, najpoznatiji gradski nosač klavira, umro je 2. februara u 71. godini. Urbana legenda koja stoji iza čuvenog oglasa "Klavire prevozi Ostoja", sahranjen je danas na Novom bežanijskom groblju.

"Ko će nam sad prevoziti klavire?", pitaju se Beograđani do kojih je poslednjih dana stigla vest o smrti čuvenog nosača.

Vukašinović, koji je umeo da u jednom danu prenese i po 60 klavira, preminuo je u staračkom domu u Beogradu nakon duge i teške bolesti.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << />
Jedan od retkih nosača u Beogradu koji se specijalizovao za nošenje ovog teškog instrumenta, a kroz praksu dužu od pola veka usavršio veštinu do najsitnijih detalja, u prošlogodišnjem intervjuu za "Blic" govorio je o svom specifičnom poslu kao o smislu života. 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Umro Ostoja, stručnjak za prevoz klavira!

Izvor: NaDlanu.com, 05.Feb.2013

Klavire prevozi Ostoja - čuvena je rečenica na koju su Beograđani nailazili na svakom koraku, poslednjih deset godina...Ostoja Vukašinović, najpoznatiji gradski nosač klavira, umro je 2. februara u 71. godini. Urbana legenda koja stoji iza čuvenog oglasa "Klavire prevozi Ostoja", sahranjen je...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.