Predstavljen program za pravu i zdravu kičmu

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 25.Okt.2010, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen program za pravu i zdravu kičmu

BEOGRAD - Program za zdravu i pravu kičmu, "Ispravi se i vežbaj", u okviru kojeg su Beograđani uz javni čas vežbanja mogli da obave pregled kičmenog stuba i da dobiju informacije o deformitetima kičme, održan je danas na Trgu Republike.

Prema rečima upravnika Instituta za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica", Zdeslava Milinkovića, program "Ispravi se i vežbaj" trajao je sedam dana, a organizovan je sa ciljem da apeluje na roditelje da vode računa o zdravlju kičme dece i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da na vreme da otkriju deformaciju kičmenog stuba.

On je dodao da su tokom akcije i zdravstveni radnici upoznati sa svim aspektima problema koji nastaju pri oboljenju kičmenog stuba kod dece.

- Institut Banjica uradio je nešto što je veoma potrebno naciji, a to je program preventive i edukacije mladih sa ciljem da kroz vežbe i sportske aktivnosti povrate verodostojnost one izreke 'U zdravom telu, zdrav duh' - rekao je gradski sekretar za zdravstvo Zoran Blagojević.

Projekat "Ispravi se i vežbaj" zasnovan je na ideji da se u okviru oktobra jedna nedelja proglasi nedeljom borbe za prevenciju, rano otkrivanje i lečenje deformacija, povreda i oboljenja kičmenog stuba.

Ovaj program podržali su i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas kao i proslavljeni sportisti Predrag Danilović i Vladimir Grbić.

- Pored kompjutera i video igrica deca ne vežbaju koliko bi trebalo i moj savet roditeljima je da decu upišu na neki od sportova - rekao je Danilović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.