Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović otvorio vrtić u Novim Banovcima

Izvor: Glas javnosti, 14.Maj.2013, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović otvorio vrtić u Novim Banovcima

BEOGRAD - Predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović otvorio je danas dečji vrtić u Novim Banovcima, površine 800 kvadratnih metara za smeštaj 200 mališana i poručio da su takvi objekti garant budućnosti naše zemlje i pokazatelj kako lokalna vlast ume da odvoji novac za dobrobit svih građana.

Novoizgrađeni vrtić nosi ime pilota majora Gorana Savića koji je u septembru prošle godine poginuo nakon udesa školskog aviona u Novoj Pazovi.

Savić je ostao u avionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << do poslednjeg trenutka, kako pad letelice ne bi izazvao dodatne žrtve.

Vrednost projekta izgradnje vrtića je 50 miliona dinara, uz deset miliona za izgradnju prilaza i parkinga.

Stefanović je rekao da je ovim projektom i njegovom realizacijom vlast pokazala da je imala dobru viziju i dobro odvojila novac kako bi napravila važan infrastrukturni objekat.

On je naveo da očekuje da Stara Pazova nastavi još brže da se razvija u tom pravcu i da bude jedna od najrazvijenijih opština koje Srbija ima.

"Važno je da se u Srbiji insistira na razvoju lokalne samouprave, ne samo u Beogradu i velikim gradovima, već u svim opštinama u zemlji", rekao je Stefanović.

On je istakao da ono što je pokazala opštinska vlast u Staroj Pazovi dokazuje da su mislili ne o sebi, već o budućnosti opštine i da su izgradili fantastičan vrtić za decu po svim svetskim standardima.

Prema njegovim rečima, važno je da ljudi koji vode zemlju i lokalne samouprave shvate da u svom mandatu moraju da urade nešto za građane, a izgradnja ovog vrtića je odličan primer.

"Briga o ljudima mora da bude prioritet svake vlasti", naglasio je predsednik parlamenta.

Stefanović je izrazio zadovoljstvo što vrtić nosi ime majora Savića koji je pokazao da je bio spreman da žrtvuje život da zaštiti stanovništvo.

On je poručio da supruga i deca pokojnog pilota imaju čime da se ponose, a da je na državi da nikad ne zaboravi taj nesebični, požrtvovani čin i njegovu porodicu.

Predsednik opštine Stara Pazova Đorđe Radinović rekao je da je ovo jedna od prvih i velikih investicija, da je u planu izgradnja još vrtića i da je to način da se pokaže da Srbija mora da razmišlja o deci i o budućnosti.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.