Predavanje o narkomaniji u naselju Makiš 2

Izvor: Studio B, 07.Nov.2012, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje o narkomaniji u naselju Makiš 2

Održano je prvo u nizu predavanja na temu borbe protiv narkomanije i alkoholizma za porodice raseljene iz nekadašnjih nehigijenskih naselja.

Predavanje je održano u organizaciji Sekretarijata za socijalnu zaštitu i Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti.

Dr Jasna Daragan Saveljić, direktor ove Specijalne bolnice, u društvenom centru u naselju Makiš 2 mladima je objasnila kako i kada se javlja zavisnost, kakve mogu biti posledice konzumiranja opojnih sredstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za ljudski organizam, ali i za opstanak porodice i kako može da se pomogne deci da ne krenu pogrešnim životnim putem.

Na interaktivnom predavanju koje je okupiralo pažnju velikog broja stanovnika Makiš 2, svi prisutni su bili u prilici da vide kako zaista i izgledaju najrasprostranjenije droge, da čuju kakvo je njihovo dejstvo, ali i da se upoznaju sa načinima lečenja narkomana.

- Moj brat je imao problema sa drogom. Dobro je što će naša deca moći na vreme da saznaju neke stvari koje on nije bio u prilici da nauči - kazao je Arben Hodić posle predavanja koje je posetio zajedno sa svojim drugovima iz naselja.

Stanovnici naselja Makiš 2 će druženje sa dr Daragan nastaviti već u petak, na temu štetnosti alkohola.

Dobrom voljom stručnjaka iz Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti, edukacija čiji je cilj očuvanje zdravlja i prevencija narkomanije i alkoholizma, pre svega kod dece, biće održana u svim naseljima u kojima stanuju porodice raseljene iz nekadašnjih nehigijenskih naselja.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.