Pravni fakultet – moderan akademski centar

Izvor: Politika, 02.Dec.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pravni fakultet – moderan akademski centar

Otvorena kompjuterska laboratorija sa 55 računara, pogon za uduvavanje svežeg vazduha u amfiteatre, sistem za daljinsko grejanje, banka, info-kiosci, toalet i lift za invalide...

Na Pravnom fakultetu juče je otvorena nova kompjuterska laboratorija sa 55 računara. Uprava ovog fakulteta, sa dekanom Mirkom Vasiljevićem na čelu, ušla je u poslednju godinu mandata i odlučila je da sumira učinjeno,a rezultate dapredoči javnosti.

– Od podrumskih prostorija >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << uspeli smo da otrgnemo nešto što će biti vrednost. Prostorije ispod nivoa zemlje iskoristili smo za novi kompjuterski centar, ugradili smo pogon za uduvavanje svežeg vazduha u amfiteatre i uveli sistem daljinskog grejanja – rekao je Mirko Vasiljević na jučerašnjoj svečanosti.

Vrpcu je presekla Radmila Hrustanović, pomoćnica gradonačelnika i tom prilikom podsetila da je za ovaj projekat iz gradskog budžeta izdvojeno 31,5 milion dinara. Zgrada Pravnog fakulteta je, prema rečima Branka Kovačevića, rektora Beogradskog univerziteta, jedina „inteligentna” univerzitetska građevina.

– Istorija Beogradskog univerziteta, koja datira od pre dve stotine godina, počela je sa Pravnim fakultetom, nastavljajući obrazovni sistem koji je utemeljio Rastko Nemanjić, a danas je tehnološki moderan objekat – podsetio je Kovačević.

Broj mesta u čitaonicama ove visoke škole nedavno je uvećan izgradnjom galerija, a biblioteka u kojoj je pohranjeno pola miliona naslova reorganizovana je.

– U magacin površine 1.200 kvadratnih metara smeštene su stare srpske knjige i retke pravničke studije, a u čelične ormare zaključana su unikatna i raritetna dela – kaže Svetlana Mirčev, upravnica biblioteke i dodaje da je pravljenje periodike u toku, a uskoro će početi skeniranje i umnožavanje vrednih spisa.

Modernizovan kafić „Bonafides”, banka u holu Pravnog fakulteta, elektronski info-kiosci na kojima studenti mogu saznati novosti, raspored predavanja i ispita, garderoba, lift i toalet za invalide, kao i niz drugih sadržaja čine, prema rečima Dragiše Potića, menadžera za odnose sa javnošću, komfornim studiranje i rad na ovom fakultetu.

– Poslednjih nekoliko godina studiranje je znatno prijatnije, ali da bi na vreme uspeli da prijavimo, ili pomerimo ispite i dalje moramo da stanemo u red u sedam sati ujutru – kaže Stefan Stojkov, student četvrte godine.

I. Ješić

[objavljeno: 02/12/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.