Požar u Gete institutu

Izvor: Politika, 18.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Požar u Gete institutu

U jednoj od kancelarija Gete instituta u Knez Mihailovoj ulici 50 juče je oko 17.10 časova izbio požar. U trenucima kada je buknula vatra nikoga nije bilo u prostorijama instituta, a požar je ugašen posle 50 minuta.
Vatra se rasplamsala u prostoriji površine 10 kvadratnih metara, posle radnog vremena. Izgoreli su nameštaj i dokumentacija, a oštećeni su i računari. Vatra se nije proširila na susedne sobe. Naknadnom istragom biće utvrđena materijalna šteta.
Dim su prvi primetili >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << zaposleni u kafe-piceriji "Snežana", koja se nalazi u prizemlju zgrade zahvaćene požarom. Četiri vatrogasne ekipe stigle su posle pet minuta na ugao Knez Mihailove ulice i Ulice kralja Petra. Na mesto događaja izašlo je 18 vatrogasaca. Požar se nije proširio na lokal "Snežana" koji se nalazi ispod kancelarijskog prostora zahvaćenog vatrom.

– Nije bilo razloga za paniku, jer se ništa neuobičajeno nije desilo u našem restoranu. Vatrogasci su došli ubrzo po našem pozivu i niko se od nas nije uplašio. Najvažnije je da se niko od naših "komšija" sa sprata nije nalazio u kancelarijama – rekao je Jovica Ćirić, radnik restorana "Snežana", koji je prvi zapazio dim.

J. S.

[objavljeno: 18.05.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.