Potvrđena presuda Višeg suda u Beogradu zbog povrede autorskih prava Darka Ćirkova!

Izvor: Telegraf.rs, 24.Maj.2016, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potvrđena presuda Višeg suda u Beogradu zbog povrede autorskih prava Darka Ćirkova!

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Beogradu od novembra 2015. godine koji je utvrdio da je tuženi Internet group povredio autorska prava tužioca Darka Ćirkova, objavivši njegove fotografije na internet portalu www. telegraf. rs.

U presudi se navodi da je tuženi na svojoj internet stranici neovlašćeno postavio fotografije - portret dirigenta Vojislava Bubiše Simića kao ilustraciju vesti "Ubijanje kulture: koga sve čeka sudbina Niškog džez festivala >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kome je ukinuta finansijska pomoć države" 11 . juna 2013. godine, i fotografiju portret Filipa Rikera kao ilustraciju vesti "SAD: Srbija da prihvati kompropmis oko Kosova" od 9. juna 2012. godine, a sve to bez dozvole autora i bez plaćanja autorske naknade.

Protiv ovakve presude tuženi je blagovremeno podneo žalbu, međutim, ona je odbijena kao neosnovana.

(Telegraf. rs)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.