Potpisani ugovori za stipendiranje talentovanih srednjoškolaca

Izvor: Studio B, 17.Jun.2011, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisani ugovori za stipendiranje talentovanih srednjoškolaca

Talentovani srednjoškolci, kojima su dodeljene stipendije grada Beograda za 2011. godinu, potpisali su danas ugovore u Sekretarijatu za obrazovanje, čime je okončan ovogodišnji konkurs stipendiranja učenika i studenata.

Ove godine gradske stipendije dobilo je 150 talentovanih srednjoškolaca. Od toga 120 stipendija namenjeno je učenicima gimnazija i srednjih stručnih škola, a 30 stipendija učenicima umetničkih škola (27 za učenike muzičkih škola i tri stipendije za >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << učenike baletske škole). Stipendije su, po prvi put, dobila i 23 učenika sa invaliditetom.

- Grad već osmu godinu pomaže talentovane srednjoškolce i studente u želji da ih podstakne i motiviše da tokom školovanja postignu što bolje rezultate. Stipendije mogu da im pomognu da nabave ono što im je neophodno, kao što je na primer literatura na stranom jeziku ili savremenije nastavno sredstvo, da završe neke kurseve za koje neki od njih nemaju novca i slično. Na konkursu su učestvovali redovni učenici druge, treće ili četvrte godine, čiji je prosek ocena najmanje 4,75 i koji imaju prebivalište na teritoriji Beograda najmanje tri godine od raspisivanja konkursa - rekla je za Beoinfo Dragica Moro, zamenica gradskog sekretara za obrazovanje.

Za godinu dana srednjoškolci će dobiti po 180 hiljada dinara, odnosno 15 hiljada dinara na mesečnom nivou. Najviše stipendija dobili su učenici Matematičke gimnazije (38), zatim Filološke gimazije (12), Trinaeste beogradske gimazije (11), te ETŠ „Nikola Tesla" i Prve beogradske gimazije (po osam).

Grad Beograd ove godine dodelio je ukupno 469 stipendija, i to: srednjoškolcima 150, studentima 163 i 156 učenicima i studentima sa invaliditetom.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.