Potpisani ugovori o finansiranju projekata organizacija civilnog društva

Izvor: Studio B, 10.Apr.2013, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisani ugovori o finansiranju projekata organizacija civilnog društva

Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima potpisala je danas ugovore o finansiranju projekata sa sedamnaest organizacija civilnog društva koje su pobedile na javnom konkursu.

Na konkurs je stiglo 111 projekata, a Agencija je izdvojila pet miliona dinara za podršku civilnom sektoru i nastavak saradnje grada Beograda i udruženja.

- Na ovaj način Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima nastavlja da podržava projekte usmerene ka >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << unapređenju civilnog društva u procesu evropskih integracija od značaja za grad Beograd. Naročitu podršku pružili smo projektima koji imaju multidisciplinarni značaj, to jest obuhvataju problematiku nekoliko oblasti, a posebno smo cenili ako oni afirmišu evropske vrednosti i politike. Stiglo je dosta kvalitetnih projekata, pa smo gledali da podržimo i programe i ideje iz različitih gradskih opština, između ostalog i ruralnih opština - rekao je zamenik direktora Agencije Goran Šehović.

Udruženja građana „Pokretač" iz Grocke dobilo je sredstva za projekat „Približavanje osnovnih ideja Evropske unije mladima u Beogradu", a osnovni cilj je da srednjoškolcima i široj javnosti približe ove ideje.

- Veliki broj istraživanja pokazuje da je znatan broj Beograđana protiv ulaska Srbije u Evropsku uniju, pa ćemo realizovati niz edukacija i predavanja za predstavnike 17 beogradskih srednjih škola. Nakon predavanja sledi takmičenje, a najbolji srednjoškolci proputovaće nekoliko zemalja EU, pri čemu će kraj biti u Briselu. Ideja nam je da napravimo pokretački potencijal u ovim mladim ljudima, budući da će oni biti najbolji reprezenti evropske ideje i želje da se krene ka boljem životu - istakla je Miroslava Pavlović iz ovog udruženja.

 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Potpisani ugovori o finansiranju projekata organizacija civilnog društva

Izvor: Blic, 10.Apr.2013

Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima potpisala je danas ugovore o finansiranju projekata sa 17 organizacija civilnog društva koje su pobedile na javnom konkursu. Na konkurs je stiglo 111 projekata, a Agencija je izdvojila pet miliona dinara za podršku civilnom sektoru i nastavak...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.