Postavljeno 30 turističkih tabli u Beogradu

Izvor: N1 televizija, 27.Mar.2017, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljeno 30 turističkih tabli u Beogradu

Prvih 30 turističkih info-tabli na srpskom, engleskom, kineskom i ruskom jeziku, koje će turistima omogućiti lakše snalaženje postavljene su u centru Beograda.

Table sa informacijama nalaze se u Knez Mihailovoj, na Terazijama, Slaviji, u Kralja Milana i drugim centralnim gradskim ulicama, a do kraja godine biće ih postavljeno ukupno 150.

Prema rečima glavnog gradskog urbaniste, Milutina Folića, table su deo informisanja pešaka i povećaće dostupnost grada pešacima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
"Na svakoj značajnoj raskrsnici je tabla sa informacijom dokle može da se stigne za pet odnosno petnaest minuta pešačenja. Na taj način će ljudi lakše da se odluče da, umesto da se voze kolima ili gradskim prevozom, taj put pređu pešice", rekao je Folić.

Prema njegovim rečima, ovaj sistem informisanja je bitan za širu strategiju da se u Beogradu hijerarhija u saobraćaju okrene u korist pešaka, biciklista, javnog gradskog prevoza i tek na dnu te piramide automobila, dok danas u gradu caruju automobili.

Table su crvene boje, a izgled su izabrali građani glasajući na sajtu Beoinfa. Bilo je ponuđeno pet varijanti, a po broju glasova druga je bila žuta, zatim slede zelena, roze i crna boja, kao moguća varijanta za izgled gornjeg dela info- tabli.

Info-table prvi put ispisane su na kineskom i ruskom jeziku jer se očekuje veliki broj posetilaca iz ovih zemalja.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.