Postavljeni prvi stubići kod Knez Mihailove

Izvor: Blic, 10.Nov.2017, 01:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postavljeni prvi stubići kod Knez Mihailove

Postavljanje zaštitnih stubića oko najpoznatije pešačke zone u gradu - Knez Mihailove ulice je počelo, a među među prvima obnovljeni su oni na kraju štrafte, prekoputa ulaza na Kalemegdan.

Crni metalni stubići na ovoj tački već su svojevremeno montirani, ali su se našli na meti vandala koji su ih iščupali i oštetili. Ipak, na ovo mesto stigla je zamena u vidu primeraka istog modela.

- Oni su samo prvi u nizu stubića koji će biti postavljeni na 19 prilaza >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ka Knez Mihailovoj. Osim toga, na umu imamo i pet, šest alternativnih, "skrivenih" prilaza na čijem ćemo ograđivanju takođe raditi - priča prvi čovek Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima, Darko Glavaš.

Međutim, osim spomenutih fiksih metalnih stubova, u planu je postavka i metalnih stubića na zaključavanje, betonskih stubova, kao i onih elektronskih. Poslednji će moći da prepoznaju registarske tablice, a prvi će osvanuti na uglu Rajićeve i Gračaničke ulice, gde se trenutno postavljaju.

- Za elektronske stubiće postojaće posebna baza registarskih tablica interventnih i vozila sa dozvolom Sekretarijata za saobraćaj i isključivo njima će biti omogućen prolaz na tom mestu - objašnjava Glavaš.

Međutim, na instalaciji takvog sistema, dodaje, predviđeno je da se radi do marta sledeće godine, te će u prvo vreme elektronski stubići biti uzemljivani putem ključa, čime će se omogućavati protok vozila.

Kao još jedan vide bezbednosne mere, Glavaš navodi i sigurnosne kamere.

- Na raskrnici kod Rajićeve ulice postaviće se i kamere, ali to neće biti jedino mesto gde će se one montirati, biće ih na više prilaza koji vode ka pešačkoj zoni - ističe naš sagovornik.

Da podsetimo, na dodatnim zaštitnim merama radi se nakon nesreće koja se dogodila krajem prošlog meseca kada je momak pod dejstvom alkohola kolima uleteo u Knez Mihailovu ulicu i povredio devojku zaposlenu u jednom od kafića.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.