Posle nokauta, izabrana vlast u Barajevu

Izvor: Glas javnosti, 10.Jul.2012, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle nokauta, izabrana vlast u Barajevu

BEOGRAD - Izborom predsednika opštine, njegovog zamenika i članova Opštinskog veća sinoć je u beogradskoj opštini Barajevo, nakon niza incidenata, završen proces formiranja opštinskih vlasti.

Za predsednika opštine izabrana je Branka Savić iz Demokratske stranke, a njen izbor je podržalo 17 odbornika - 10 iz DS, tri iz grupe građana "Za naše Barajevo", po jedan odbornik SPS i PUPS i dva iz Nove Srbije, koji su se priklonili toj opciji.

Na jučerašnjoj sednici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koja je bila zatvorena za javnost, izabran je i zamenik predsednika Skupštine opštine, kao i članovi Opštinske izborne komisije.

Kako je rekla novoizabrana predsednica opštine Branka Savić, u Barajevu je 8. juna održana konstitutivna sednica, na kojoj je izabran predsednik Skupštine opštine, a "danas je otprilike bio krajnji rok da se izaberu izvršni organi".

"Mi smo pre današenjeg datuma dva puta zakazivali sednicu i pokušavali da je održimo, ali smo fizički bili sprečeni upadom pristalica SNS, SPS i DS S, koji su zaposeli skupštinsku salu i hodnike, galamili, urlali i vređali, a drugi put su, pošto je bila zaključana sala, provalili vrata i prozore", tvrdi Savić.

Ona je dodala da je za juče, po treći put bila zakazana sednica i to, kako tvrdi, na zahtev odbornika SNS, SPS i DS S, jer su oni iz "nekog razloga očekivalli da će imati većinu".

Ti odbornici su, kako tvrdi Savić, kad su shvatili da nemaju većinu, ponovo okupili ljude i na isti način, kao i prethodni put, ušli u salu i hodnike.

"Mi smo pokušali da održimo sednicu, a uspeli smo da izglasamo da ona bude zatvorena za javnost, da bismo omogućili policiji da nam na bolji i efikasniji način pomogne, misleći da oni mogu da isprazne salu, ali policiji to nije posao i oni nisu mogli to da urade", navela je Savić.

Odbornici skupštinske većine u opštini Barajevo su, kako tvrdi Savić, na sednici koja je održana u jednom od kabineta izabrali izvršne organe, a oni su jedini koji su predali evidencione listiće, što po proceduri znači i da su oni jedini prisutni odbornici. Odbornici SNS, SPS i DS S, prema rečima Savić, nisu predali listiće.

Ona je dodala i da je povređen sekretar skupštine i da je dolazila hitna pomoć.

Sednica Skupštine beogradske opštine Barajevo, na kojoj je trebalo da bude izabran predsednik opštine, trebalo je da počne u 17 sati, ali se to nije dogodilo jer su, kako tvrde u Opštinskom odboru DS (OO DS) iz Barajeva, to sprečili odbornici SNS i SPS.

Kako je ranije juče rečeno u OO DS u Barajevu, osam odbornika SNS i pet SPS, sa grupom od 150 do 200 ljudi "ušlo je u salu sa namerom da spreče održavnje sednice", i oni su, kako tvrde iz DS, čak i "nokautirali" sekretara lokalnog parlamenta, demokratu Milorada Šutonju.

Kako je rečeno u MUP-u, oko 17.20 sati je u Barajevu, za vreme sednice, došlo do sukoba odbornika i građana, pri čemu je neko od građana "više puta udario sekretara opštine", a na lice mesta su izašli i policija i hitna pomoć.

Skupština opštine Barajevo ima 33 odbornika.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posle nokauta, izabrana vlast u Barajevu

Izvor: Kurir, 10.Jul.2012

Za predsednika opštine izabrana je Branka Savić iz Demokratske stranke, a njen izbor je podržalo 17 odbornika - 10 iz DS, tri iz grupe građana "Za naše Barajevo", po jedan odbornik SPS i PUPS i dva iz Nove Srbije, koji su se priklonili toj opciji..BEOGRAD - Izborom predsednika opštine, njegovog...

Nastavak na Kurir...

Nastavljen politički haos u Barajevu

Izvor: Akter, 10.Jul.2012

Kako za Dnevni Akter ističu iz barajevskog SPS-a, koalicija DS-a, Grupe građana, NS-a, PUPS-a i jednog odbornika "preletača" na nelegitiman način je izglasala vlast

Nastavak na Akter...

Zoran Mladenović novi predsednik opštine Srbobran

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2012

SRBOBRAN -..Srbobran je danas dobio novog predsednika opštine, kao i nove predstavnike organa lokalne samouprave...Odbornik SPS-a Zoran Mladenović izabran je za novog predsednika opštine, umesto dosadašnjeg Branka Gajina iz Demokratske stranke, koji je na toj poziciji bio dva mandata...Konstitutivna...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.