Izvor: Blic, 01.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo gorele barake u naselju ispod mosta

U velikom požaru koji je juče oko 13.20 časova izbio u nehigijenskom naselju ispod mosta „Gazela" u potpunosti je uništeno pet baraka, a izgorelo je i nekoliko gomila sekundarnih sirovina. Srećom, niko nije povređen, a vatrgosci su sprečili dalje širenje požara.

Vatra je prvo izbila u jednoj, a posle se proširila i na susedne barake.

- Založila sam vatru da spremim ručak i izašla iz barake, ostavivši tamo dete. Nešto kasnije primetila sam da je vatra >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zahvatila baraku. Ušla sam unutra da izvučem dete i odmah istrčala napolje -priča Sanela Ignjac u čijoj je baraci izbio požar.

Ubrzo posle toga grupa žitelja ovog naselja pokušala je da ugasi vatru, ali bezuspešno. Vatrena stihija se širila jako brzo i zahvatila je i okolne barake i nekoliko gomila sekundarnih sirovina. Srećom, na lice mesta je ubrzo stigla vatrogasna brigada sa pet vozila i za oko 15 minuta se izborila sa plamenom i sprečila dalje širenje vatre. Ipak, nisu uspeli da spasu barake. Na mestu na kome su se one nalazile ostalo je samo zgarište, tako da je nekoliko porodica ostalo bez krova nad glavom.

- Sve mi je uništeno. I baraka i stvari koje su bile unutra. Strašno. Stvarno ne znam gde i kako ćemo sad živeti - požalila se jedna žiteljka ovog naselja.

Česti požari

Inače, ovo nije prvi požar u nehigijenskom naselju ispod „Gazele". Kako se stanovnici ovog naselja snabdevaju električnom energijom sa jednog stuba javne rasvete nekoliko puta se desilo da usled preopterećenja kabla kojim se dovodi struja tokom zime izbije požar. Takođe, sredinom avgusta prošle godine izgorele su četiri barake. Srećom, ni tada niko nije povređen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.