Pomoć starima u Starom Gradu ubuduće besplatna

Izvor: Kurir, 30.Apr.2012, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć starima u Starom Gradu ubuduće besplatna

Opština Stari Grad, najavila je da će pomoć starijim osobama biti besplatna i omogućiće da se u okviru istih budžetskih sredstava broj korisnika poveća sa sadašnjih 80 na 120

BEOGRAD - Usluga pomoći u kući najstarijim sugrađanima, u okviru projekta koji sprovodi opština Stari Grad, ubuduće će u potpunosti biti besplatna i omogućiće da se u okviru istih budžetskih sredstava broj korisnika poveća sa sadašnjih 80 na 120, saopšteno je danas iz te opštine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << />
U saopštenju se navodi da je u okviru projekta pomoći najstarijim sugrađanima, koji se uspešno sprovodi od 2009. godine, finansirana obuka i stručno usavršavanje gerontodomaćica.

Krajem marta, 38 žena dobilo je sertifikate o završenoj obuci za obavljanje poslova gerontodomaćica Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

"U želji da neophodnu pomoć starima na našoj opštini proširimo i kvalitetno unapredimo, rešili smo da ovu uslugu oslobodimo plaćanja participacije.Tako će usluga pomoći u kući, u okviru projekta koga sprovodi naša opština, biti od sada u potpunosti besplatna i omogućiće da se u okviru istih budžetskih sredstava broj korisnika poveća sa sadašnjih 80 na 120", rekao je član Veća gradske opštine Stari grad Risto Raco, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će usluge gerontodomaćica ubuduće najstariji sugrađani dobijati kontinuirano, bez prekida i prema realnim potrebama.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.