Pomoć socijalno ugroženim penzionerima u Lazarevcu

Izvor: Studio B, 26.Okt.2010, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć socijalno ugroženim penzionerima u Lazarevcu

Darko Božić, član Gradskog veća, prisustvovao je danas predaji 115 prehrambenih i higijenskih paketa socijalno najugroženijim penzionerima sa teritorije opštine Lazarevac.

- Opštinska organizacija javila se Sekretarijatu za socijalnu zaštitu sa svojim projektom „Socijalna inkluzija starih opštine Lazarevac" i on se već šest meseci realizuje radom različitih radionica, a ova pomoć je deo tog programa. Od četvrtka će početi i podela po tri tone uglja za ogrev >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << namenjen ovim porodicama, a količine potrebne za zagrevanje svojih prostorija dobiće i svaka od 30 mesnih organizacija. Kao dodatnu pomoć mogu da najavim i predstojeći humanitarni koncert, koji će se, u organizaciji Udruženja penzionera, održati 4. novembra u Centru za kulturu „Lazarevac", i čiji će prihod takođe biti usmeren ka najugroženijim penzionerima sa ove opštine - rekao je Darko Božić.

Božić je podsetio da je grad Beograd tokom protekle dve godine učinio posebne napore u pomoći socijalno ugroženim osobama. On je rekao da su u vremenu tranzicije najugroženiji deca i stari, a da su stari možda i u najtežoj situaciji jer su penzije male. Zato grad finansira različite oblike pomoći, počev od isplata po 4.000 dinara četiri puta godišnje najugroženijim penzionerima, preko besplatanog prevoza za one preko 65 godina, do besplatnog članstva u biblotekama i drugih oblika pomoći. Posebnu zahvalnost izrazio je Lazarevčanima koji su preuzeli pakete kako bi ih uručili penzionerima koji, iz zdravstvenih razloga, nisu bili su stanju da ih lično preuzmu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Paketi za socijalno ugrožene beograđane

Izvor: Danas, 27.Okt.2010, 00:38

U Lazarevcu je juče predato 115 prehrambenih i higijenskih paketa socijalno najugroženijim penzionerima sa teritorije ove opštine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.