Poluprazna sala: Na sednici Skupštine opštine Novi Beograd samo 26 odbornika

Izvor: Blic, 20.Jul.2016, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poluprazna sala: Na sednici Skupštine opštine Novi Beograd samo 26 odbornika

Sednica na Novom Beogradu, kako bi i na ovoj opštini konačno bio imenovan predsednik, počela je sa svega 26 prisutnih od ukupno 49 odbornika.

Na dnevnom redu je čak 25 tačaka, koje su ostale u senci priče da trenutni predsednik skupštine, Aleksandar Šapić, kao kandidat za predsednika opštine je oformio koaliciju sa SRS-om i DS-om, o čemu je i ranije pisao "Blic".

Nakon pauze tokom zasedanja komisija, nešto punije klupe bile su u redovima sale. Krenula je rasprava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o tačkama dnevnog reda, a za reč javio Aleksandar Jovanović DJB, uloživši žalbu na dnevnu tačku razrešenja i imenovanja funkcionera opštine, jer odbornici nisu imali na uvidu unapred biografije. Šapic se složio sa njim, objasnivši da se na ovoj sednici biraju samo v.d. direktori, dok će za stalne pozicije biti raspisan konkurs.

Tako je za v.d. "Poslovnih prostora" imenovan Zoran Gajić, a za v.d. SRC"11. april" Bojan Bovan. Milka Milovanović Milić će biti v.d. direktora Centra za brigu o starima, deci i osobama sa invaliditetom.

Na sednici je izostalo17 odbornika SNS-a, kao i to što sednci ne prisustvuje Slavko Gak, kandidat SNS-a na aprilskim izborima. Inače, na konstitutivnoj sednici održanoj 24. juna ove godine, Aleksandar Šapić je tajnim glasanjem izabran za predsednika lokalnog parlamenta.

Pročitajte još

Šapić je još tada rekao da će se do 20. jula vršiti razgovori sa predstavnicima lista, kao i to da u svojim redovima želi one koji su spremni da sklone visoku politiku u interesu Novog Beograda.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poluprazna sala: Na početku sednice Skupštine opštine Novi Beograd samo 26 odbornika

Izvor: Blic, 20.Jul.2016

Sednica na Novom Beogradu, kako bi i na ovoj opštini konačno bio imenovan predsednik, počela je sa svega 26 prisutnih od ukupno 49 odbornika. Već posle prve pauze, nešto su punije klupe sale, a izabrani su novi v.d. direktori "Poslovnog prostora", Sportskog centra Novi Beograd i Centra za socijalni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.