Policajac poginuo u akciji

Izvor: Politika, 12.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policajac poginuo u akciji

Džip je udario u ostrvo koje razdvaja kolovoz i tramvajske šine, prevrnuo se nekoliko puta i klizio na krovu više od 50 metara

Policajac interventne brigade Policijske uprave za grad Beograd Uglješa G. (29) poginuo je u saobraćajnoj nesreći preksinoć oko 23.45 časova, u Ulici Jurija Gagarina, dok je zajedno sa trojicom kolega tragao za kradljivcima automobila. U ovoj nesreći teže je povređen policajac Slobodan G. (28), a lake telesne povrede zadobio je Miroslav M. (21). >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Njih dvojica se nalaze u Urgentnom centru u Beogradu i njihovo stanje je tokom jučerašnjeg dana bilo stabilno.

Četvorica policajaca bila su u službenom džipu "micubiši pajero" kada im je preko radio-veze javljeno da je u toku krađa automobila u jednom od novobeogradskih blokova. Policajci su, velikom brzinom, krenuli u akciju otkrivanja kradljivaca. U jednom trenutku, vozač Slobodan G. udario je u ostrvo koje razdvaja kolovoz i tramvajske šine i izgubio kontrolu nad vozilom. Džip se zatim nekoliko puta prevrnuo i klizio na krovu više od 50 metara.

Tokom prevrtanja i klizanja džipa, Uglješa G. je ispao iz vozila. Od zadobijenih povreda preminuo je na mestu nesreće. Kada se "micubiši" zaustavio, ostala trojica policajaca su ostala zarobljena u džipu. Dvojicu povređenih izvukle su kolege i Hitna pomoć koji su ubrzo stigli, a treći policajac je nepovređen sam izašao iz vozila.

Doktor Zoran Lončar, iz Urgentnog centra, izjavio je juče Tanjugu da je zdravstveno stanje dvojice policajaca stabilno. Lončar je rekao da su njih dvojica primljena u Urgentni centar nešto posle ponoći i da su, po obavljenim dijagnostičkim pregledima, zadržani na daljim ispitivanjima.

Kod teže povređenog policajca jedan deo dijagnostike biće ponovljen zbog kompleksnosti povreda, rekao je Lončar, precizirajući da on ima povrede grudnog koša, glave i ruku. Drugi povređeni policajac zadobio je kontuziju grudnog koša i stomaka.

U MUP-u Srbije nisu želeli da daju više informacija o poginulom policajcu, kao i njegovim povređenim kolegama.

D. T.

[objavljeno: 12.04.2007.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.