Pokušaću da odbranim sve osvojene titule

Izvor: Blic, 05.Maj.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokušaću da odbranim sve osvojene titule

Nakon izuzetno uspešne sezone u kojoj je osvojila tri zlatne medalje na najvećim takmičenjima, najbolja srpska paraglajderka Milica Bićanin pokušaće da sačuva tron u Svetskom kupu.

Srbija je gotovo pola veka čekala na medalju u paraglajdingu da bi se prošle godine podičila sa četiri odličja, dva u muškoj i sa po jednim u ženskoj i ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Niškoj banji. Dve medalje su zlatnog sjaja, a najveće zasluge za njih pripadaju Milici Bićanin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prvoj ženi koja je dobila najprestižniju nagradu Vazduhoplovnog saveza Srbije „Zlatni orao".

- Nagrada predstavlja priznanje za sav trud koji smo kolege i ja uložili tokom prethodne sezone - kaže Milica.

Osim pobeda u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu, ona je prošle godine ostvarila prvo mesto i u Svetkom kupu koje broji šest takmičenja u sezoni. Sve to sa svega 21 godinom.

- Paraglajdingom sam počela da se bavim sa 17 godina i to pošto sam na televiziji gledala emisiju o ovom sportu. U početku su se treninzi održavali uglavnom na zemlji gde sam pokušavala krilo glajdera da držim iznad glave. Imala sam puno modrica na rukama od kanapa pa su se roditelji malo uplašili – priseća se studentkinja treće godine Fakulteta političkih nauka na smeru menadžment.

Precizno sletanje, disciplina u kojoj se ona takmiči, postoji svega pet godina i pojavila se najpre u Sloveniji. Vremenom su kroz takmičenja u Svetskom kupu interesovanje pokazale i vanevropske nacije. Jedna od njih je i Malezija u kojoj će se ovogodišnji Svetski kup otvoriti.

- Biće znatno teže da odbranim titulu ne samo zbog toga što je konkurencija sve jača već i zbog finansijskih problema sa kojim se svake godine susreće Vazduhoplovni savez tako da nisam sigurna da li ću učestvovati na svim takmičenjima – kaže Milica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.