Poklon gradskog menadžera radnicima Beograd-puta ukazuje na važnost ove službe

Izvor: BKTV News, 02.Dec.2017, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklon gradskog menadžera radnicima "Beograd-puta" ukazuje na važnost ove službe

Lični gest!

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radnike Javnog komunalnog preduzeća "Beograd-put" i tom prilikom, na njihovu jučerašnju molbu, podelio im jakne kao lični poklon.

Ovim gestom, dodao je Vesić, želeo je da pokaže koliko je gradu važna zimska služba "Beograd-puta". On je precizirao da je Beograd proglasio treći stepen pripravnosti zbog padavina u glavnom gradu.

"Na ulicama grada je 61 kamion, 22 multikar vozila, tri specijalna >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << "vili" vozila, tri putarska vozila, 15 utovarnih mašina i ukupno 147 ljudi, dok su "Putevi Srbije" angažovali 48 radnika jer je republika proglasila drugi stepen pripravnosti. "Beograd-put" održava 2.482 kilometara ulica i puteva na teritoriji Beograda, od čega je 1.114 ulica prvog prioriteta, što mora da se očisti u roku od četiri sata od prestanka padavina, a 1.600 ulica je drugog prioriteta i one moraju da budu očišćene 48 sati od prestanka padavina. Beograd je potpuno spreman za prvi sneg, koji se očekuje tokom dana", rekao je Goran Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da "Beograd-put" ima šesnaest baza i spremnih 19 hiljada tona soli, dve hiljade tona kamenog agregata i 80 hiljada litara kalcijum-hlorida. On je naveo i da je juče počela podela soli opštinama i mesnim zajednicama, tako da skupštine stanara mogu da počnu preuzimanje pakovanja.

"Beograd ima mnogo iskustva u održavanju ulica i puteva u zimskim uslovima i uspevamo da obezbedimo da grad normalno funkcioniše uprkos padavinama", ocenio je Vesić.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.