Podrška u rešavanju problema napuštenih životinja

Izvor: Blic, 09.Apr.2010, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška u rešavanju problema napuštenih životinja

Nemačka organizacija za dobrobit životinja "Euro -P.A.S" uputila je danas Sektoru za zoohigijenu Sekretarijata za komunalne i stambene poslove pismo podrške za sve napore u rešavanju problema napuštenih životinja u Beogradu. Broj napuštenih životinja u Beogradu smanjen je za 3.000

Pomoćnik sekretara Vladimir Terzin istakao je da je grad na pravom putu da reši višedecenijski problem, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

"Iskustva iz inostranstva veoma su >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nam dragocena, jer nastojimo da primenimo njihova dostignuća, kako bi što bolje rešili problem napuštenih životinja", naveo je Terzin.

Azil, sterilizacija i udomljavanje

Otvaranje azila za pse, sterilizacija napuštenih pasa i njihovo udomljavanje, ali i veća kontrola vlasničkih životinja, samo su deo strategije za sveobuhvatno rešavanje problema napuštenih pasa, istakao je Vladimir Terzin.

On je podsetio da su mišljenja stručnjaka iz sveta, ali i iz zemlje, uvek dobrodošla, kao i da su efekti te saradnje vidljivi, jer je broj napuštenih životinja smanjen za tri hiljade.

U pismu podrške Organizacija "Euro - P.A.S" izrazila je nadu da će tu politiku slediti i drugi gradovi i države u regionu.

"U zapadnom delu Evrope ova oblast je mnogo uređenija, a grad Beograd je prvi koji sledi i primenjuje naša dostignuća, na čemu mu čestitamo", navedeno je u pismu nemačke organizacije.

Grad Beograd je prošle godine uspostavio dobru saradnju i sa nemačkom fondacijom "ETN", čiji su stručnjaci, zajedno sa našima, uspešno obavili sterilizaciju 528 napuštenih životinja, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.