Počinje prva faza rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe

Izvor: Studio B, 16.Jul.2014, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje prva faza rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe

Posle pripremnih radova, sutra počinje i prva faza rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe. Prva deonica od Ljube Vučkovića do Save Maškovića radiće se do 10. oktobra, a kompletna obnova trajaće godinu dana.

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da sutra zvanično kreću radovi na prvoj fazi rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe, dok su pripremni radovi počeli tokom vikenda. On je gostujući na televiziji Studio B precizirao da će se radovi obavljati u osam faza i podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da su građani tog dela grada obavešteni putem flajera o toku radova i izmenama u saobraćaju.

- Podeljeno je dva puta po 10.000 flajera o samoj dinamici radova i izmenama trasa gradskog saobraćaja. Takođe, na flajerima su i brojevi telefona putem kojih građani mogu da se informišu, ali i prijavljuju određene probleme koji mogu da nastanu tokom rekonstrukcije, jer kada se izvode tako veliki radovi, neminovno dolazi do nepredviđenih situacija. Na ovaj način građani mogu brzo da ukažu na trenutni problem kako bi on bio što pre rešen - istakao je gradski menadžer i dodao da ova rekonstrukcija treba da bude dobar primer saradnje građana, grada i izvođača radova.

On je ukazao da se u poslednje vreme radi na objektima koji su simbolično povezani sa vojvodom Stepom Stepanovićem.

- Pravi se vrtić i škola u naselju Stepa Stepanović na Voždovcu. Škola će biti završena prema planu i primiće prve đake 1. septembra ove godine, dok će završetak vrtića biti nešto kasnije. Takođe, juče je svečano otvorena rodna kuća istaknutog vojskovođe u Kumodražu, jer je grad obezbedio sredstva od donatora - naveo je Vesić i dodao da je bitno da taj objekat u budućnosti postane značajno turističko i edukativno mesto.

On je najavio novi koncept uređenja malih gradskih trgova i istakao da će grad u saradnji sa Naftnom industrijom Srbije uskoro krenuti u rekonstrukciju parka kod Autokomande, između Ljutice Bogdana i Bulevara oslobođenja.

- NIS će izdvojiti znatna sredstva kako bi taj park, koji je potpuno neuređen, postao još jedno mesto gde će Beograđani moći da provode vreme. Takođe, treba istaći da ta rekonstrukcija grad Beograd neće koštati ništa i da je to dobar primer saradnje između grada i uspešnih kompanija. Na taj način, uz malo truda i uz pomoć sponzora, može da se ulepša život građanima koji žive u neposrednoj blizini - naveo je Vesić i najavio da je u planu da se uradi oko 100 malih trgova - urbanih džepova u narednom periodu.

On je rekao da će grad ponuditi kompanijama koje budu učestvovale u sređivanju zelenih oaza da finansiraju i njihovo održavanje, a isti koncept će biti primenjen i prilikom obnova fasada.

Osvrćući se na nedostatak mesta u vrtićima, gradski menadžer je ponovio da trenutno nedostaje oko 4.500 mesta.

- Pokušavamo da rešimo ovaj problem na novi način. Negde ćemo adaptirati postojeće objekte, ono što je novo, praviće se i montažni vrtići čija izgradnja košta i do četiri puta manje, a da su pritom energetski efikasni i omogućavaju potpuni komfor za boravak mališana - naveo je Vesić i podsetio da je u Ljubljani 70 odsto vrtića smešteno upravo u montažne zgrade.

Vesić je dodao da će u saradnji sa predsednicima optština tražiti adekvatne prostore i naveo primer opštine Surčin, gde će u zgradi starog doma zdravlja biti smešten novi vrtić.

- Naš cilj je da se ukinu liste čekanja i da svako dete u Beogradu ima obezbeđeno mesto u vrtićima - naveo je Vesić.

On je naglasio da akcija reprograma duga „Infostanu" daje dobre rezultate, i da je za prvih mesec i po dana zaključeno 3.987 ugovora i na taj način u gradski budžet vraćen 531 milion dinara, i pozvao sugrađane da do 30. septembra iskoriste mogućnost reprograma duga po povlašćenim uslovima.

Takođe, prema njegovim rečima, grad kreće u čišćenje Čukaričkog rukavca, a za taj projekat je Sekretarijat za zaštitu životne sredine već pripremio sredstva.

- Radovi počinju za nekoliko dana, a uporedo se planira i trajno rešenje ovog problema - najavio je gradski menadžer.

On je rekao da će sednica Skupštine grada Beograda biti održna u utorak, 22. jula, na čijem dnevnom redu će biti planovi detaljne regulacije koji su neophodni kako bi se u gradu što više gradilo.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goran Vesić: Ulice u naselju Stepa Stepanović moraju da imaju ime

Izvor: Blic, 16.Jul.2014

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas, povodom peticije zbog promena imena ulica u naselju Stepa Stepanović, da je valjda normalno da ulice imaju ime, podsećajući da je formirana radna grupa i da se rešava "problem po problem" građana...- Kada se napravi ulica, ona mora da dobije ime i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.