Počinje Beogradska nedelja arhitekture

Izvor: Studio B, 07.Maj.2014, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje Beogradska nedelja arhitekture

Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) sa temom "Prostori javnosti" biće otvorena danas u Kulturnom centru Beograda.

Program će biti održan i na Arhitektonskom fakultetu, na Trgu republike i u nekoliko gradskih opština, a program je namenjen i građanima i stručnoj javnosti.

Član autorskog tima Danica Jovović Prodanović rekla je na današnjoj konferenciji za novinare da je 9. BINA posvećena javnim prostorima, da traje tri nedelje i da će za to >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << vreme pred publikom biti oko 80 zanimljivih dešavanja.

Ona je najavila program KCB-a u kojem će uz prateće programe biti organizovane izložbe: Prostori javnosti! Arhitektura, urbanizam i intervencije, Godišnje nagrade za arhitekturu i Arhitektonski i urbanistički konkursi i Učiti na primeru Gazele, autora Hansa Nevidala.

BINA šetnje su jedan od najposećenijih tradicionalnih događaja Nedelje arhitekture i predstavljaju stručna tematska vođenja zainteresovanih posetilaca kroz novo iskustvo percepcije grada, najavila je članica autorkog tima Ružica Sarić.

- Neke od šetnji planirane su kroz Veliko ratno ostrvo, Radio Beograd, Aleje Novog groblja, Šetnje kroz istoriju Savamale, Palate Saveznog izvršnog veća... - dodala je ona.

Ružica Sarić iz autorskog tima objasnila je da je cilj ove manifestacije da stupe u kontakt sa građanima, pa su i programi planirani da budu interaktivni, "jer svi zajedno živimo u ovom organizmu, zvanom grad", kaže ona.

Ona je najavila i niz radionica čiji je akcenat na sinergiji delovanja svih nas, pa će stručni ljudi govoriti o upotrebi zelenila u gradu, Tikkurila treningu, graditeljkama Beograda, urbanom baštovanstvu...

Posebne programske celine su projekti "Kucni o drvo" i "020 za 2020 Amsterdam u Beogradu". Projekat "Kucni o drvo" je posvećen gradnji specijalnog skandinavskog paviljona u atrijumu Arhitektonskog fakulteta.

Ta programska celina posvećena je upotrebi drveta u savremenoj arhitekturi, ali i upoznavanju studenata sa celim procesom stvaranja objekta od koncipiranja, nabavke dozvola do konkretne izgradnje.

U galeriji Ozon, u sredu 28. maja, Milenija i Darko Marušić predstaviće svoj bogati opus izložbom arhitekture.

BINA traje do 31. maja, a detaljan program može se pogledati na sajtu.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje 9. Beogradska internacionalna nedelja arhitekture

Izvor: Blic, 07.Maj.2014

Deveto izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture (BINA) biće otvoreno sutra u 19 sati u Kulturnom centru Beograda, a posetioce do 31. maja očekuju izložbe, šetnje, predavanja i radionice i na Arhitektonskom fakultetu, na Trgu republike i u nekoliko beogradskih opština...BINA se ove...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.