Počelo rušenje jedne od najpoznatijih zgrada u Beogradu!

Izvor: BKTV News, 23.Jun.2017, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo rušenje jedne od najpoznatijih zgrada u Beogradu!

U Sarajevskoj ulici danas su bageri krenuli sa prvom fazom rušenja zdanja bivše američke ambasade.

Zgrada nekadašnje Američke ambasade, koja se nalazi na potezu od Knez Miloševe do Sarajevske ulice, ispisala je svoju istoriju. Bageri su u četvrtak srušili prve objekte ove celine iz Sarajevske. U narednim mesecima biće vidljiva i unutrašnjost autentične zgrade u Knez Miloševoj, koja će jedina biti sačuvana, najavili su izraelski investitori koji su kupili ovo zemljište.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Tri razloga zbog kojih je izgradnja novog bolja od rekonstrukcije starog Savskog mosta

Bageri su i četvrtak od ranih jutarnjih sati zaposeli ulicu sa donje strane zdanja nekadašnje ambasade. Izraelske kompanije "Yossi Avrahami" i "Almogim holdings", koje su u septembru prošle godine kupile kompletan blok, potvrdile su rušenje celog bloka, izuzev autentične zgrade u Ulici kneza Miloša.

Šta kažete na ovo: Mašina u roku od dva dana izgradi kuću, i to na sprat!

Ova građevina sastojala se od nekoliko zgrada. Izraelci su tada najavili gradnju podzemnog parkinga za oko 500 vozila, 220 luksuznih stanova, mini naselje sa nekoliko podzemnih vinarija, ali i restorana, mada nije bila isključena ni gradnja hotela.

Zatvorena traka za saobraćaj

Izvođenje radova na rušenju objekata oivičenih Sarajevskom, Ulicom vojvode Milenka i Kneza Miloša napraviće manje saobraćajne gužve u Sarajevskoj. U ovoj ulici zatvorena je saobraćajna traka predviđena za autobuse i taksi vozila u smeru ka železničkoj stanici.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.