Počelo potpisivanje ugovora za finansiranje najsiromašnijih studenata

Izvor: Glas javnosti, 28.Sep.2011, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo potpisivanje ugovora za finansiranje najsiromašnijih studenata

BEOGRAD- U Sekretarijatu za obrazovanje grada počelo je potpisivanje ugovora za dodelu jednokratne pomoći na ime finansiranja dela školarine za nastavnu 2010/11. godinu za socijalno-materijalno najugroženije studente Univerziteta u Beogradu,  Univerziteta umetnosti u Beogradu i visokih strukovnih škola sa teritorije  grada Beograda. Na konačnoj rang-listi našlo se 530 studenata koji su ispunili sve formalno-pravne uslove i ostvarili pravo na jednokratnu pomoć, saopšteno je iz Sekretarijata >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za obrazovanje.

Veliki posao pripreme i overe ukupno 3.180 primeraka ugovora je u proteklom periodu uspešno završeno, pa je potpisivanje počelo 26. septembra i trajaće do 28. septembra, od 9 do 16 časova. Po potpisivanju ugovora studentima će na njihove tekuće račune biti isplaćena sredstva na ime jednokratne pomoći za finansiranje školarine za nastavnu 2010/11. godinu.

Na zahtev studenata Univerziteta u Beogradu, a kako bi se okončali protesti koje su organizovani po završetku ispitnih rokova i tokom upisa školske godine 2010/2011. godine, a u svrhu oslobađanja od plaćanja školarina za one koji su ostvarili potreban broj bodova, grad Beograd je raspisao konkurs za dodelu jednokratne pomoći na ime finansiranja jednog  dela školarine za nastavnu 2010/2011. godinu za 1.000 socijalno-materijalno najugroženijih studenata Univerziteta u Beogradu,  Univerziteta umetnosti u Beogradu i visokih strukovnih škola sa teritorije  grada Beograda.

Studenti koji su ostvarili pravo na finansiranje osvojili su od 48 do 59 ESPB bodova u školskoj 2009/10. godini, a u odnosu na broj ostvarenih bodova kreće se i raspon sredstava koje obezbeđuje grad Beograd za jedan deo, odnosno fakultet ili visoka strukovna škola koju student pohađa za iznos kojim su svi univerziteti morali da učestvuju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.