Počelo  ojačavanje Gazele

Izvor: Studio B, 29.Mar.2011, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo ojačavanje Gazele

Nakon što je središnji deo mosta podignut za 15cm, u narednih pola godine biće dodavan čelik u konstrukciju. Tokom zahtevnih radova u donjem delu Gazele, saobraćaj će se na mostu odvijati neometano.

Geometri sa obe strane mosta prate svaki milimetar delikatnih radova za koje su pripreme trajale dve nedelje. 1300t središnje konstrukcije podignuto je 15cm, kako bi most mogao da odgovori na zahteve savremenog Beograda u kome preko njega dnevno pređe više od 150.000 vozila >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << - četiri puta više nego pre pet decenija kada je izgrađen.

Ovako odignuta konstrukcija trajaće duže vremena, jedno 5-6 meseci dok se ne završe radovi na ojačanju. Za sve to vreme, ako sve bude išlo po planu, preko Gazele ićiće se normalno.

500 ljudi koji svakog dana rade na Gazeli i 50 njih koji ojačavaju konstrukciju, do svog radnog mesta na najprometnijem beogradskom mostu dolaze alternativnim pravcima o kojima svakodnevno govorimo. Primer su koji bi trebalo slediti, imajući u vidu uobičajen saobraćaj u prestonici i nove radove na petlji Nacional koji će do 10.aprila držati zatvorenom polovinu autoputa u smeru Šid - Beograd, od KBC "Bežanijska kosa" do servisa "Tojota".

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.