Počelo izmeštanje autobuskih stajališta na Bulevaru kralja Aleksandra

Izvor: Studio B, 19.Nov.2011, 20:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo izmeštanje autobuskih stajališta na Bulevaru kralja Aleksandra

Na inicijativu građana Malog Mokrog Luga, opštine Zvezdara i Sekretarijata za saobraćaj, počelo je izmeštanje autobuskih stajališta na Bulevaru kralja Aleksandra kod Osnovne škole „Dragojlo Dudić".

Umesto na kolovozu, gradski prevoz će se ubuduće zaustavljati na posebno izgrađenim isključenjima, kako se ne bi usporavao saobraćaj ka Grockoj i centru grada.

Izmeštanje stajališta trebalo bi da bude završeno za manje od mesec dana, posle čega će i bezbednost >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << svih učesnika u saobraćaju na toj deonici biti povećana.

Ne prođe ni 5 minuta, a da se na stanici kod OŠ Dragojlo Dudić ne zaustavi bar jedan autobus sa neke od devet linija gradskog prevoza. Dok putnici izađu i uđu, prođe namanje minut, što je dovoljno da se u delu Bulevara kralja Aleksandra u Malom Mokrom Lugu i vikendom stvaraju gužve. A kako je tek u špicu?

Automobile i autobuse, najčešće prate kamioni gradske čistoće, koji na putu do deponije Vinča, moraju proći ovom deonicom.

Da bi se zaštitila okolina i smanjile gužve, tj. poboljšao protok saobraćaja, meštani su se za pomoć obratili opštini Zvezdara

Staro stajalište, koje je inače poslednje stajalište u Malom Mokrom Lugu gde se autobus zaustavlja na kolovozu, zaustavlja i ostali saobraćaj u ovom delu Bulevara kralja Aleksadra, biće izmešteno 50m naviše, tako da će autobus imati prilike da se isključi, bezbedno primi putnike i pri tom ne ometa saobraćaj.

Grubi radovi na izmeštanju stajališta su završeni, ostalo je još samo asfaltiranje i obeležavanje prilaza, i u smeru ka Smederevu i u smeru ka centru grada.

"Ovo je nešto što će otkloniti saobraćajne čepove koji se prave, povećaće bezbednost dece i ostalih ljudi. Očekujemo da se završi relativno brzo, to su značajna ulaganja, nisu mala sredstva koje je izdvojio Beograd put i Sekretarijat za saobraćaj, a sve na na inicijativu građana i opštine", kaže Zoran Vuletić - zamenik predsednika opštine Zvezdara.

Posle pasarele, koja je postavljena prvenstveno zbog učenika, ali i ostalih pešaka, ovakvo uređeno stajalište, trebalo bi da na tom potezu poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju. Samo još da se oni na to priviknu i počnu da poštuju postavljenu signalizaciju.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.