Počeli radovi na kanalizaciji u Velikim Crljenima

Izvor: Studio B, 12.Apr.2016, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeli radovi na kanalizaciji u Velikim Crljenima

U lazarevačkom naselju Veliki Crljeni su počeli radovi na izgradnji kanalizacione mreže, a za prvu fazu radova, u okviru koje će biti izgrađeno 6,5 kilometara kanalizacije, Grad Beograd izdvojio 91 milion dinara.

"To je nešto što je građanima ovog naselja važno jer to naselje kanalizaciju nema", rekao je gradski menadžer Goran Vesić i dodao da su ti radovi deo ukupnog projekta Grada Beograda u okviru koga će u narednih deset godina svaka kuća na teritoriji grada Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << dobiti kanalizaciju. Za taj posao, kako je rekao, Grad Beograd će izdvojiti skoro milijardu evra, za kanalizaciju i izgradnju fabrika za preradu otpadnih voda. "To je nešto što je civilizacijski korak i što grad mora da ima. Naša politika je vrlo jednostavna, svi građani Beograda, da li žive u Velikim Crljenima, Terazijama, u Grockoj ili na Vračaru, moraju da imaju iste infrastrukturne uslove, a to znači put, vodu, kanalizaciju i javni prevoz", naveo je Vesić.

On je dodao da je to nešto na čemu aktuelna gradska vlast insistira i što će sprovesti "apsolutno i potpuno do kraja". Vesić je naglasio da Grad Beograd ove godine u infrastukturu na svojoj teritoriji ulaže više od 12 milijardi dinara, od čega će, kako je dodao, dobar deo otići i u Lazarevac.

On je najavio da će Grad u narednom periodu predstaviti projekat uređenja puteva na teritoriji grada Beograda. Taj projekat će trajati deset godina i on podrazumeva potpunu rekonstrukciju svih puteva jer su putevi na teritoriji Beograda zaista u "katastrofalnom stanju". "Mene je sramota na šta liče ti putevi, a oni su takvi jer se decenijama sistemski nije ulagalo u njih. Prosečna starost naših ulica je između 40 i 50 godina, a inače bi trebalo da se obnavljaju na svakih 20 godina". rekao je Vesić.

On je istakao da će u saradnji sa opštinom Lazarevac, u Velikim Crljenima biti urađena industrijska zona, koja bi trebalo da bude na površini od oko 200 hektara. "Ta industrijska zona treba da privuče investicije u opštinu Lazarevac jer ova opština iako je formalno najbogatija u Srbiji u smislu plata, pošto su u Kolubari zaista visoke plate, ona takođe ima problem sa nezaposlenošću", naveo je Vesić.

Član gradskog veća Stevo Tatalović je rekao da će gradska vlast nastaviti podjednako da ulaže u sve beogradske opštine i najavio da će za desetak dana početi radovi na uređenju ulice Stanislava Sremčevića Crnog u Lazarevcu.

Zamenik predsednika gradske opštine Lazarevac Bojan Stević je izrazio zadovoljstvo zbog početka radova u Velikim Crljenima. "Danas smo svedoci da ono što smo obećali, mi to ispunjavamo, zahvaljujući ljudima koji vode Grad Beograd jer je 91 milion dinara zaista impozantna cifra, čak i za grad Beograd", rekao je on.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Počela izgradnja kanalizacije u Velikim Crljenima

Izvor: Blic, 12.Apr.2016

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u Velikim Crljenima počeli su danas, a početak izgradnje su obišli gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Stevo Tatalović, kao i zamenik predsednika opštine Lazarevac Bojan Stević i direktor JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" Svetozar...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.