Počela sanacija Klaničkog mosta

Izvor: Studio B, 03.Nov.2011, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sanacija Klaničkog mosta

Sanacija Klaničkog mosta, izuzetno značajnog za tranzitni saobraćaj, počela je nedavno, rečeno je u Javnom komunalnom preduzeću „Beograd-put".

Zbog ovih radova saobraćaj na mostu, tačnije od Poenkareove do Dunavske ulice, zatvoren je do 13. novembra, a tranzitna trasa je preusmerena i obeležena putokazima.

Investitor radova je Direkcija za puteve. Most se nalazi u Ulici klanički kej, iznad pruge na Vilinim vodama u opštini Palilula, i predstavlja vezu Bulevara >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << despota Stefana i Pančevačkog mosta sa Dunavskom ulicom. Najvažniji je upravo zbog tranzita teških kamiona koji koriste ovaj most i zbog čega je znatno opterećen. Trenutno se uklanja postojeći asfaltni zastor koji je dotrajao.

Na mostu će biti popravljene i zamenjene dilatacione spojnice, koje se nalaze između puta i konstrukcije mosta. Nakon saniranja betonske konstrukcije biće postavljena hidroizolacija, a potom će most dobiti i novi asfaltni zastor.

Ovaj mali most jedinstven je u gradu zato što je u raznim bojama, veoma je uočljiv i privlači pažnju, a lukovi mosta su oslikani nizom višespratnica.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.