Počela priprema sadnih jama za platane

Izvor: Glas javnosti, Beta, 18.Okt.2010, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela priprema sadnih jama za platane

BEOGRAD - Direktor Javno-komunalnog preduzeća "Zelenilo Beograd" Radovan Draškić rekao je da je u Bulevaru kralja Aleksandra juče počela priprema sadnih jama za platane.

Draškić je kazao da će pripreme trajati do utorka 19. oktobra kada počinje sadnja platana.

- Sve ide po planu. Prvo će biti posađeno 15 od 415 stabala platana-  kazao je Draškić.

Iskop je na levoj strani Bulevara počet kod broja 227 odnosno kod raskrsnice sa Batutovom ulicom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti <<
Radovi će biti nastavljeni ka ulici Miloša Zečevića, a obavljaće se na traci dugoj 200 metara. Iz "Zelenila Beograd" ranije je saopšteno da će do kraja sadnje platana svakog dana u Bulevaru biti zatvorena jedna kolovozna traka u dužini od 200 metara.

Proces sađenja je komplikovan i relativno spor jer prolazi kroz tri faze - kopanje, sađenje i postavljanje zaštite - vertikalne i horizonatalne, na kojoj će se nalaziti mesto za poruku donatora.

Predviđeno je da kamioni iz Belgije, odakle stižu platani, prevoze po devet sadnica platana, a u našu zemlju će pristizati po dva kamiona svakog dana. Draškić je nedavno kazao da do sada nije bilo zainteresovanih za debla starih platana isečenih u Bulevaru Kralja Aleksandra i da je zbog toga raspisana i treća licitacija, koja je u toku.

- Pretpostavili smo da neće biti interesovanja, jer je su debla velika i čvornata, svako drugo je trulo, tako da nisu pogodna ni za industriju hartije. Ako ne bude zainteresovanih ubrzo ćemo doneti odluku šta ćemo sa deblima- rekao je Draškić i dodao da će ona najverovatnije biti podeljena socijalno ugroženim građanima.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.