Platforma za invalide u prolazu na Terazijama

Izvor: Politika, 05.Jul.2011, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Platforma za invalide u prolazu na Terazijama

BEOGRAD – Osobe s invaliditetom, ali i ostali koji imaju poteškoće sa kretanjem, od danas mogu da koriste podizno-spuštajuću platformu u podzemnom pešačkom prolazu kod Igumanove palate na Terazijama u Beogradu.

Platforma je bezbedna i izgrađena u skladu sa evropskom i svetskom praksom, a da bi se sačuvala od uništavnja, u podzemnom prolazu postavljene su sigurnosne antivandal kamere, pomoću kojih će moći da se identifikuju vandali, rekao je gradski sekretar za saobraćaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Dragoljub Đakonović.

Platforme u podzemnim prolazima su deo projekta „Slobodno kretanje osoba s invaliditetom u Beogradu”, koji je izradio Sekretarijat, a ima za cilj da olakša kretanje ne samo osobama s invaliditetom, već i drugima koji trajno ili povremeno imaju poteškoće u kretanju, kao što su bolesne i starije osobe, trudnice i mala deca, dodao je Đakonović.

On je rekao da će se od naredne godine platforme sukcesivno postavljati, dok svih 17 podzemnih pešačkih prolaza ne budu dostupni i za invalide.

Prve sledeće platforme za invalide bi, prema Đakonovihevim rečima, trebalo da budu postavljene u prolazima na Zelenom vencu, u Nušićevoj ulici i kod Tržnog centra „Ušće”.

Tanjug

objavljeno: 05.07.2011.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pokretne platforme za osobe sa invaliditetom (VIDEO)

Izvor: S media, 05.Jul.2011

U podzemnim prolazima na Terazijama puštene u rad pokretne platforme za osobe sa invaliditetom. Gradski sekretar za saobraćaj Dragoljub Đakonović najavio postavljanje platformi sledeće godine na Zelenom vencu i u blizini Tržnog centra "Ušće". ..Platforme za osobe sa invaliditetom i za osobe...

Nastavak na S media...

Za osobe sa otežanim kretanjem

Izvor: Danas, 05.Jul.2011

Podizno- spuštajuća platforma za osobe sa posebnim potrebama, juče je puštena u rad u pešačkim prolazima na Terazijama ispred Igumanove palate. Do sada ih je postavljeno sedam, a planira se ukupno 17 rekao je Dragoljub Đakonović, gradski sekretar za saobraćaj. Do sada su postavljene platforme...

Nastavak na Danas...

Platforma za invalide

Izvor: Press, 06.Jul.2011, 06:12

Osobe sa invaliditetom i svi koji imaju poteškoće sa kretanjem od juče mogu da koriste podizno-spuštajuću platformu u podzemnom pešačkom prolazu kod Igumanove palate na Terazijama u Beogradu

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.