Planovi stižu na kućnu adresu

Izvor: Press, 17.Maj.2010, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planovi stižu na kućnu adresu

Od danas Beograđani više neće, kao mnogo puta do sada, biti u situaciji da se neprijatno iznenade kada u njihovom komšiluku počne da se gradi nova zgrada ili tržni centar, a da oni o tome ništa ne znaju
Naime, Skupština Beograda, na inicijativu odborničke grupe G17 Plus, usvojiće odluku o novom načinu obaveštavanja građana o planovima za detaljnu regulaciju.
- To praktično znači da će se građanima ubuduće slati pismeni pozivi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa datumom, mestom i vremenom održavanja takozvanog uvida u nove planove detaljne regulacije koji se tiču kraja u kojem žive - kaže za Press šef odborničke grupe G17 Plus Miroslav Rajlić.
On dodaje da će građani, uz poziv, dobijati i mini-mape na koje se odnose novi planovi detaljne regulacije. Na osnovu tih dopisa građani će moći da učestvuju u određivanju konačnog izgleda kraja u kojem žive i imaće mogućnost da na vreme daju predloge.
- Na ovaj način sprečićemo da se više ikada ponove situacije poput „Petog parka" ili slučaja sa supermarketom 'Vero' u ulici Vojvode Stepe - kaže Rajlić.
Rajlić objašnjava da će slanje dopisa i mini-mapa sa novim planovima detaljne regulacije biti obaveza svake od opština, a veruje da će pravovremenom i kvalitetnom obaveštavanju građana pomoći i to što će odlukom Skupštine grada sve planirane promene imati obavezu da objavljuje i TV Studio B.
Miroslav Rajlić, koji je na prošlonedeljnoj sednici skupštine izabran za člana novog rukovodstva Regionalnog odbora G17 Plus Beograda, podseća da je ova inicijativa potekla tokom kampanje za izbore na Voždovcu kada su zabrinuti građani koji žive oko parka Šumice saznali da taj park nije zaštićen kao trajna zelena površina.
- Tada smo čitavu kampanju podredili rešavanju lokalnih problema s kojima se svi mi i naše komšije svakodnevno suočavamo. Ovo je jedan od primera da svi zajedno možemo da rešavamo probleme našeg grada na najbolji mogući način - ističe Rajlić.
On napominje da će takav pristup u radu nastaviti i novoformirani regionalni odbor G17 Plus u kojem se nalaze mladi i sposobni ljudi kojima je na prvom mestu želja da pokažu koliko može da se uradi za Beograd bez velike priče i politikantstva.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.