Izvor: Politika, 03.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pijace pune, kupci kolebljivi

"Smena" sezonskog voća na pijacama uzela je maha. Krastavci, paprike, paradajz, tikvice, karfiol – čekaju poslednji ovogodišnji "voz". Oni koji se odluče da narednih dana pazare na Đeram pijaci, krastavce i kelj platiće 100 dinara po kilogramu, tikvice 180, a brokole, koje su pravi izvor vitamina, koštaju čak 150 dinara. Spanać je 50 dinara, koliko staje i bela rotkva. Cvekla, šargarepa i plavi patlidžan staju 80 dinara, zavisno od kvaliteta. Paprike koje je "načeo" mraz i koje se kupuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << bez biranja koštaju 35 dinara, dok su jedre "šilje" i do tri puta skuplje. Kupus i krompir trenutno gospodare na tezgama. Cena im je 30 dinara po kilogramu. Zimnice nema bez kupusa, pa mušterije kupuju i po nekoliko džakova. Veza raštana je 15 dinara, celer na komad je od 10 do 40 dinara, kolika je cena i rena. Bundeva po kilogramu košta 20, a izrendana 80 dinara.

Iz Grocke su prodavci doneli tek prispele mušmule. Cena im je 60 dinara po kilogramu. Jabuke su od 25 do 70 dinara, zavisno od vrste. Belo grožđe je 100 dinara, dok se crno koje već gubi slast može pazariti i za 70 dinara. Sočne kruške su 100 dinara, koliko staje i kilogram kestena.

Južno voće polako pristiže i puni tezge. Nar je 120 dinara po kilogramu, mandarine 70, dok su banane 75 dinara.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.