Pesma o Srbiji

Izvor: Glas javnosti, 14.Apr.2010, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pesma o Srbiji

BEOGRAD - Prvi festival horova "Glas Beograda" biće održan od 23. do 25. aprila u Muzičkoj školi "Mokranjac", galeriji "Progres" i Studentskom kulturnom centru Beograda.

Manifestacija će biti otvorena nastupom hora "Srbadija" iz Bijeljine 23. aprila u galeriji "Progres". Hor će izvesti kompoziciju "Srbija" Svetislava Božića, što je ujedno i tema prvog festivala, saopštili su organizatori.

Profesorka Vera Milankov je za potrebe takmičenja napisala kompoziciju pod nazivom >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << "Srbija", koju će kao obaveznu izvesti svi učesnici na festivalu. Na festivalu će nastupiti 15 domaćih horova iz sedam gradova: Zrenjanina, Beograda, Bijeljine, Požarevca, Sombora, Banjaluke i Niša.

Gala veče, na kojem će biti dodeljene nagrade, biće održano 25. aprila u Velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra. Organizatori festivala su Muški hor "Serafim" iz Beograda i marketinška agencija "Simon kreativ studio".

Podršku festivalu pružili su šef dirigent Simfonijskog orkestra i hora Radio-televizije Srbije Bojan Suđić i profesorka Darinka Matić-Marović.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Festival "Glas Beograda"

Izvor: Mondo, 14.Apr.2010

Prvi festival horova "Glas Beograd" biće održan od 23. do 25. aprila u Muzičkoj školi Mokranjac, Galeriji "Progres" i SKC-u.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.