Performans „Snovi na Belefu

Izvor: Studio B, 04.Avg.2011, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Performans „Snovi" na Belefu

Večeras na Belefu performans „Snovi" i nastavak filmskog dokumentarnog programa

Performans „Snovi", u režiji Bojana Milosavljevića, premijerno će biti izveden večeras u 21 čas u Barutani na Kalemegdanu, najavili su organizatori. Ulazak je slobodan.

Posetioci će biti u prilici da pogledaju interdisciplinarni performans zasnovan na slikama snova grupe tinejdžera, koje sanjaju tokom pripreme projekta. Slike snova su transformisane u savremeni scenski izraz, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << pre svega fizički teatar i savremeni ples, uz kreativno korišćenje prostora, osvetljenja, zvuka, reči i maski.

U nastavku filmskog programa „Slike XXI veka", ljubitelji sedme umetnosti moći će da pogledaju dokumentarno ostvarenje „Shangai Space", u režiji Nana Franka Mulera iz Danske, kao i film „Zaborav" holandskog režisera Hedi Honigmana. Početak projekcija je zakazan za 21 sat na Letnjoj sceni na Kalemegdanu, a ulazak je besplatan, precizira se u saopštenju.

Takođe, večeras od 19 do 22 sata biće nastavljen program „Belef u Šumi", pod nazivom „Kod kuće - konstrukcija događaja". U okviru ovog programa biće predstavljen život i delo predstolonaslednika - video-radovi i instalacije.

Projekat koji se realizuje u saradnji sa Centrom za likovno obrazovanje „Šumatovačka" predsavlja spoj pozorišne predstave, scenskog dizajna i arhitekture. Projekat se realizuje u pomenutoj vili u Ulici Vase Pelagića 40. Ulazak je slobodan.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

"Snovi" na Belefu

Izvor: Studio B, 04.Avg.2011

Savremeni scenski izraz na Belefu, ispituje jednu od najvećih misterija ljudskih bića - njihove snove...Interdisciplinarni performans pod nazivom "Snovi", u režiji Bojana Milosavljevića, izveden je u kalemegdanskoj "Barutani"...Performans je zasnovan na slikama snova grupe tinejdžera, koji su sanjali...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.