Penzioner prvi pronašao dukat u česnici

Izvor: Glas javnosti, Beta, 08.Jan.2011, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Penzioner prvi pronašao dukat u česnici

BEOGRAD - Više stotina Beograđana učestvovalo je u tradicionalnom lomljenju božićne česnice teške 50 kilograma, u kojoj su bila tri dukata, a među okupljenima ispred Terazijske česme bilo je najviše dece.

Svaki dukat sakriven u česnici težak je između 2,5 i tri grama. Jedan od dukata u česnici pronašao je sedamdesetrogodišnji penzioner Stevan Miljković. Vlasnici preostala dva dukata nisu poznati, pošto su zlatnici sakriveni u nekom od polomljenih parčića česnice koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << su Beograđani poneli sa sobom.

Miljković u lomljenju česnice na terazijskoj česmi učestvuje već deseti put, a pronašao je zlatnik sa likom svetog Vasilija Ostroškog. Na preostala dva dukata urezani su motivi rođenja Hristovog i lik svetog Nikole.

Lomljenje božićne česnice sa tri zlatna dukata organizovano je ove godine 20. jubilarni put. Češnica teška 50 kilograma napravljena je u pekari "Toma". Organizator manifestacije je Unija pekara Srbije, a darodavac tri zlatna dukata je generalni sponzor manifestacije preduzeće "Jablanica" iz Beograda.

Unija pekara Srbije povodom ovog praznika daruje i božićnu česnicu sa jednim zlatnim dukatom Domu za decu i omladinu ometenu u razvoju u Sremčici. Darodavac česnice i dukata je pekara Grubanoski iz Beograda.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

IZLOMLJENA ČESNICA NA TERAZIJAMA

Izvor: Kurir, 08.Jan.2011

Tri stotine Beograđana okupilo se na platou ispred Terazijske česme ne bi li na Božić lomilo česnicu. Penzioner iz Beograda prvi pronašao zlatnik..Tri dukata za gladnu Srbiju!..Više od 350 ljudi guralo se i laktalo u redovima isred Terazijske česme ne bi li ugrabilo svoje parče pogače. Ali...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.